Verktygslåda för försäkringsinformatörer
Sök

Verktygslåda

Juni 2017

Tjänstepensionsbloggen

+

Vad passar bättre en solig sommardag än att lägga sig i hängmattan och och läsa något spännande?

Låt Tjänstepensionsbloggen bli din guide genom pensionsdjungeln. PTKs pensions- och försäkringsexpert Anna Allerstrand bjuder dig på nyttig information om allt som har med pension och försäkring att göra, stort som smått.

Semestertips juni

+

Nu närmar sig sommaren och det är dags för många att varva ner inför semestern. Ett sätt kan vara att ladda ner och lyssna på Pensionärsvarning, en podd om livet före döden.

Ska du eller någon du känner åka utomlands kan det vara bra att beställa EU-kortet från Försäkringskassan. Kortet är gratis och ger dig rätt till den vård du behöver när du är i ett EU/EES-land eller Schweiz. 

Juli 2017

Se över dina fondval

+

Nu när sommaren är här och saker och ting lugnat ner sig är det perfekt tillfälle att se över dina premiepensionsval och att tipsa dina kollegor om att göra detsamma.

På pensionsmyndighetens hemsida kan du se över ditt sparande och göra nya val om du önskar. Vill du få hjälp och tips med hur du bör tänka när du fattar dina beslut kan du besöka PTK Rådgivningstjänst för gratis rådgivning.

Semestertips juli

+

Passa på och njut av sol, värme och återhämtning. Här kommer några boktips från vår pensionsspecialist Anna Allerstrand. 

Augusti 2017

Planera mera!

+

Passa på att lägg lite tid på att fundera vilka aktiviteter du kan göra som försäkringsinformatör under hösten - och när du ska göra dem. 

Kvalitetstid!

+

Visst blir man less på att bara ligga och gona sig i hängmattan hela dagrna? Vilken tur då att det finns så många spännande bloggar därute där du kan lära dig allt om hur pension fungerar. Perfekt för den som vill impa med lite ny kunskap på kontoret efter semestern.

September 2017

Höstens kurser

+

En bra utbildning ger ett bra stöd för dig som är försäkringsinformatör. För dig som ännu inte gått vår utbildning finns platser kvar till höstens kurser och nu är det god tid att anmäla sig innan anmälningstiden gått ut.

Du har väl inte missat våra checklistor?

+

Känner du någon som blivit av med jobbet? Ska någon flytta utomlands? Eller är det dags att kolla på en 10-taggarlösning? Då har vi allt du behöver här på PTK.se!

På sidan Checklistor har vi samlat just checklistor för en rad olika situationer som man kan hamna i. Listorna finner du under länken nedan.

Tjänstepensionens dag

+

I september är det fullt fokus på tjänstepensionen, som avslutas med att vi firar Tjänstepensionens dag den 27 september. 

Oktober 2017

Rådgivningsdags!

+

Att regelbundet gå igenom sina pensionsval och försäkringar är ett bra sätt att få koll på sin ekonomi vid olika händelser i livet, därför kan det vara bra att ordna ett möte och informera dina kollegor om PTK Rådgivningstjänst.

I rådgivningstjänsten hjälper vi dig och dina kollegor att se över dina val, och vi bjuder också på några goda råd om vad du kan tänka på i framtiden.

Den rosa månaden

+

Oktober är den internationella bröstcancermånaden, då vi skänker en slant till cancerforskningen för att visa vårat stöd.

Varje dag drabbas 20 kvinnor i Sverige av bröstcancer. När något sådant händer dig, din kollega eller någon i familjen så kan det lätt bli mycket att tänka på. PTK har därför tagit fram en samling checklistor, och en av dessa handlar just om vad du behöver tänka på om du eller någon i din närhet skulle drabbas av sjukdom. 

November 2017

Deltid, heltid eller ingen tid?

+

Vad ska man tänka på om man funderar på att gå ned i arbetstid för att hinna med livspusslet? PTK har bland annat tagit fram en rapport på ämnet "Kvinnors pensioner år 2012", där vi talar om deltidsfällan. Spännande läsning för hela familjen.

Bus eller godis

+

Det gäller att passa sig så att det inte är på din grav det tänds ljus nästa år!

Om olyckan ändå skulle vara framme så kan det vara bra att ha gått igenom sina efterlevandeskydd för att försäkra att din familj har det bra ekonomiskt, även om du skulle dö i förtid. Uppmuntra dina kollegor att gå ingenom sitt skydd i PTK Rådgivningstjänst, och läsa på om skyddet på Knegdeg. På så sätt kan de sova tryggt, även under allhelgona.

Material

Material

Vi har tagit fram material som kan vara användbart för dig som är försäkringsinformatör.

Rådgivningstjänsten

PTK Rådgivningstjänst

På PTK Rådgivningstjänst får du och dina kollegor enkel och handfast rådgivning för att kunna fatta rätt beslut om pension och försäkringar.

Knegdeg

om knegdeg

Knegdeg.se är ett utmärkt verktyg när du ska informera om värdet av kollektivavtal. För att underlätta har vi tagit fram texter, bilder och en broschyr.

Gott och blandat

Här finns checklistor över vad som kan vara bra att tänka på i olika situationer, och presentationer du kan använda dig av när du informerar dina kollegor.

Länkar