Verktygslåda för försäkringsinformatörer
Sök

Verktygslåda

Mars 2018

Hjälp oss få fler att öppna sitt röda kuvert

+

Mellan den 19 mars och 4 april kommer alla med ITP att få sitt årsbesked från Collectum. De som använder den digitala brevlådan Kivra får det redan 2-8 mars.

 

Hjälp oss få fler att öppna sitt röda kuvert och förstå värdet av ITP. Det kan du göra genom att tipsa dina kollegor om vad de ska titta efter i sitt årsbesked. 

I kuvertet finner du också en present från PTK i form av information om PTK Rådgivingstjänst, som du nog redan visste är en utmärkt källa till goda råd angående både pension och försäkring att tipsa sina kollegor om.

Fira kollektivavtalets dag!

+

Den 17 mars är det dags för kollektivavtalets dag, och hur kan en bättre fira denna högtidsdag än genom att bjuda sina kollegor på en fängslande berättelse om kollektivavtalet?

Många förbund använder sig av Knegdeg när de talar om kollektivavtalet, och på så sätt kan du också laborera med löner och avgifter i realtid mitt framför ögonen på dina förundrade kollegor!

Dags att ta ut pension?

+

Har du kollegor som börjar fundera på att ta ut pension? Nu kan man ta hjälp av PTK Rådgivningstjänst för att räkna och fundera på vad som är fördelaktigast för en själv. Där får de råd om allt som har med pension och försäkring att göra!

April 2018

Deklarationsdags!

+

Nu när du ändå har alla årsbesked framme så är deklarationstiden ett utmärkt tillfälle att få en överblick av vad och var man tjänat in tjänstepension. Tipsa dina kollegor att en gång för alla göra sig av med det dåliga samvetet genom att ta en fika och logga in på PTK Rådgivningstjänst och Minpension.se!

Höstens utbildningar

+

Har du ännu inte gått vår utbildning för försäkringsinformatörer ännu, så passa på att anmäla dig.

 

PTK anordnar också utbildning för arbetstagarnas representanter i bolagsstyrelsen och för fackligt förtroendevalda som klubbordförande.

Anmälan till höstens kurser öppnar i april.

 

Maj 2018

Studenttider och sommarjobb

+

På sommaren tar många unga sitt första steg ut i arbetslivet.

 

Det bästa är att hitta en jobb med kollektivavtal. Tipsa gärna om knegdeg.se, som enkelt visar skillnaderna mellan att ha eller vara utan kollektivavtal. Tjänar man minst 18 800 kronor under 2016, då tjänar man även in allmän pension från första kronan.

 

Juni 2018

Tjänstepensionsbloggen

+

Vad passar bättre en solig sommardag än att lägga sig i hängmattan och och läsa något spännande?

Låt Tjänstepensionsbloggen bli din guide genom pensionsdjungeln. PTKs pensions- och försäkringsexpert Anna Allerstrand bjuder dig på nyttig information om allt som har med pension och försäkring att göra, stort som smått.

Semestertips juni

+

Nu närmar sig sommaren och det är dags för många att varva ner inför semestern. Ett sätt kan vara att ladda ner och lyssna på Pensionärsvarning, en podd om livet före döden.

Ska du eller någon du känner åka utomlands kan det vara bra att beställa EU-kortet från Försäkringskassan. Kortet är gratis och ger dig rätt till den vård du behöver när du är i ett EU/EES-land eller Schweiz. 

Juli 2018

Se över dina fondval

+

Nu när sommaren är här och saker och ting lugnat ner sig är det perfekt tillfälle att se över dina premiepensionsval och att tipsa dina kollegor om att göra detsamma.

På pensionsmyndighetens hemsida kan du se över ditt sparande och göra nya val om du önskar. Vill du få hjälp och tips med hur du bör tänka när du fattar dina beslut kan du besöka PTK Rådgivningstjänst för gratis rådgivning.

Augusti 2018

Planera mera!

+

Passa på att lägg lite tid på att fundera vilka aktiviteter du kan göra som försäkringsinformatör under hösten - och när du ska göra dem. 

Arbeta utomlands

PTK:s nya webbplats arbetautomlands.se samlar all information man behöver veta innan, under och efter jobbet utomlands. För att hjälpa dig att informera om detta har vi tagit fram pressbilder, texter mm som du fritt kan använda.

Rådgivningstjänsten

Till sidan om PTK Rådgivningstjänst

I PTK Rådgivningstjänst får du och dina kollegor enkel och handfast rådgivning för att kunna fatta rätt beslut om pension och försäkringar.

Knegdeg

om knegdeg

Knegdeg.se är ett utmärkt verktyg när du ska informera om värdet av kollektivavtal. För att underlätta har vi tagit fram texter, bilder och en broschyr.

Material

Material

Vi har tagit fram material som kan vara användbart för dig som är försäkringsinformatör.

Gott och blandat

Här finns checklistor över vad som kan vara bra att tänka på i olika situationer, och presentationer du kan använda dig av när du informerar dina kollegor.

Länkar