Verktygslåda för försäkringsinformatörer
Sök

Verktygslåda

November 2017

Deltid, heltid eller ingen tid?

+

Vad ska man tänka på om man funderar på att gå ned i arbetstid för att hinna med livspusslet? PTK har bland annat tagit fram en rapport på ämnet "Kvinnors pensioner år 2012", där vi talar om deltidsfällan. Spännande läsning för hela familjen.

Bus eller godis

+

Det gäller att passa sig så att det inte är på din grav det tänds ljus nästa år!

Om olyckan ändå skulle vara framme så kan det vara bra att ha gått igenom sina efterlevandeskydd för att försäkra att din familj har det bra ekonomiskt, även om du skulle dö i förtid. Uppmuntra dina kollegor att gå ingenom sitt skydd i PTK Rådgivningstjänst, och läsa på om skyddet på Knegdeg. På så sätt kan de sova tryggt, även under allhelgona.

December 2017

Dags att löneväxla?

+

Går ni i löneväxlingstankar på din arbetsplats? På många arbetsplatser måste du anmäla intresse för att löneväxla innan årsskiftet för att få göra det. Därför kan det vara bra att börja tänka på det nu. 

Vi har tagit fram en checklista med saker som kan vara bra att tänka på när du ska löneväxla.

Årets julklapp: Premiepension

+

Går du och grubblar över vad du ska ge din partner i julklapp i år? Misströsta icke! PTK har julklappstipset som håller varje år.

Har du eller någon av dina kollegor en partner som ställt upp för lite extra för familjen under småbarnsåren och kanske arbetat deltid för att hinna med allt? Då är ett hett tips att ge bort en del av sin premiepension i julklapp. Läs allt om vad det innebär i Dan Wallbergs inlägg i PTK-bloggen.

Januari 2018

Nytt år - nya fondval

+

Ännu ett år har passerat, och med det är vi ett år närmre ljuset i slutet av tunneln - pensionen!

På pensionsmyndighetens hemsida kan du och dina kollegor se över erat sparande och göra nya val om det behövs. Vill ni få hjälp och tips med hur ni bör tänka när ni fattar beslut kan du besöka PTK Rådgivningstjänst för gratis rådgivning om tjänstepensionen ITP.

Har du koll på dina förmånstagare?

+

Mycket hinner hända på ett år, och av den anledningen kan det vara god tid att fundera på förmånstagare. Uppmuntra dina kollegor att fundera på vem som är förmånstagare av hans eller hennes försäkringar, och skicka in ett nytt förordnande till Collectum om det behövs.

Februari 2018

Årets material

+

Det börjar bli dags att beställa 2018 års pensions- och försäkringsmaterial till både dig själv och dina kollegor. Besök vår webshop och beställ allt det material du kan tänkas behöva.

Orange kuvert

+

Nu börjar de orangea kuverten dimpa ner i brevlådorna. Se till att dina kollegor öppnar kuvertet och sparar det. Tillsammans med det röda kuvertet som man får en mer heltäckande bild av hur mycket man har tjänat in i pension. 

Passa på att göra en pensionsprognos på Minpension.se för att få ännu bättre koll på hur det ligger till med din pension.

Mars 2018

Fira kollektivavtalets dag!

+

Den 17 mars är det dags för kollektivavtalets dag, och hur kan en bättre fira denna högtidsdag än genom att bjuda sina kollegor på en fängslande berättelse om kollektivavtalet?

Många förbund använder sig av Knegdeg när de talar om kollektivavtalet, och på så sätt kan du också laborera med löner och avgifter i realtid mitt framför ögonen på dina förundrade kollegor!

Dags att ta ut pension?

+

Har du kollegor som börjar fundera på att ta ut pension? Nu kan man ta hjälp av PTK Rådgivningstjänst för att räkna och fundera på vad som är fördelaktigast för en själv. Där får de råd om allt som har med pension och försäkring att göra!

April 2018

Ingen händelse denna månad

Material

Material

Vi har tagit fram material som kan vara användbart för dig som är försäkringsinformatör.

Rådgivningstjänsten

PTK Rådgivningstjänst

På PTK Rådgivningstjänst får du och dina kollegor enkel och handfast rådgivning för att kunna fatta rätt beslut om pension och försäkringar.

Knegdeg

om knegdeg

Knegdeg.se är ett utmärkt verktyg när du ska informera om värdet av kollektivavtal. För att underlätta har vi tagit fram texter, bilder och en broschyr.

Gott och blandat

Här finns checklistor över vad som kan vara bra att tänka på i olika situationer, och presentationer du kan använda dig av när du informerar dina kollegor.

Länkar