PTK Rådgivningstjänst - PTK
Sök

PTK Rådgivningstjänst

PTK Rådgivningstjänst

PTK Rådgivningstjänst ger individuell rådgivning till alla som vill få bättre koll på sin pension. Du får råd om hur du kan placera dina pensionspengar med låga avgifter och välja de försäkringar som passar din situation just nu. Som rådgivare är vi unika genom att vara kostnadsfria och oberoende.

Hur fungerar rådgivningstjänsten?

När du loggar in i rådgivningstjänst.se för första gången hämtar vi in uppgifter om dina försäkringar och tjänstepensioner. Uppgifter om din familj och övrig ekonomi fyller du i själv. Du får därefter individuell rådgivning om hur du ska placera tjänstepensionen och premiepensionen, vilka efterlevandeskydd som passar din nuvarande situation och om du behöver förstärka ditt sjukförsäkringsskydd. När du är färdig med rådgivningen får du råden sammanställda i en lista med åtgärder. Därefter är det upp till dig att faktiskt genomföra de förändringar vi rekommenderar.

Text om rådgivningstjänsten

Den här texten får du gärna använda i exemepelvis mejlutskick, på möten eller på ert intranät.

På Rådgivningstjänst.se får du konkreta råd som hjälper dig att fatta välgrundade beslut om din tjänstepension. Varje månad överför din arbetsgivare pengar till din tjänstepension ITP. Du kan själv påverka hur pengarna ska användas. Kollektivavtalet om ITP är resultatet av förhandlingar mellan PTK och Svenskt Näringsliv.

Din ersättning vid sjukdom

Få koll på hur mycket ersättning du får om du blir sjuk och om den räcker för att klara dina löpande utgifter. Du får också veta vad du kan göra om du behöver förändra ditt skydd.

Ersättning till dina efterlevande

Du ska ha det efterlevandeskydd du behöver – varken mer eller mindre. Om du har familj kan du förstärka ditt efterlevandeskydd. Är du ensamstående utan barn kan du istället öka din pension genom att välja bort efterlevandeskydd.

Placeringsråd för din pension

Höj din pension genom att sänka avgifterna. Du får råd om hur du kan placera ditt pensionskapital till låga avgifter på ett sätt som passar din riskprofil och din aktivitetsnivå.

Goda råd är gratis för dig

Rådgivningstjänsten är kostnadsfri och vår lojalitet är endast begränsad till dig. Vi säljer inga försäkringar och vi får ingen provision, oavsett vad du väljer. Vår uppgift är helt enkelt att hjälpa dig att fatta kloka beslut utifrån din ekonomi, din familjesituation och dina önskemål.

Film om rådgivningstjänsten

Vi vill underlätta för dig att prata om PTK Rådgivningstjänst. Därför har vi tagit fram en informationsfilm för att illustrera nyttan för individen att logga in och få oberoende och gratis rådgivning om pension och försäkringar.

Den 2,5 minuter långa informationsfilmen beskriver syftet med tjänsten och ger exempel på hur rådgivningstjänsten kan användas. Tanken är att filmen ska bli ett värdefullt verktyg för förtroendevalda på PTKs medlemsförbund när de pratar om rådgivningstjänsten på exempelvis medlemsmöten.

Filmen ligger på PTKs Youtube-kanal. Här finns också koden om du skulle vilja bädda in filmen på exempelvis ert intranät. Filmen ligger också publicerad på rådgivningstjänst.se.

Flera av PTKs medlemsförbund har fått egna versioner av filmen. Då inleds filmen med "X-förbundet presenterar rådgivningstjänst.se".

Har du frågor om filmen? Kontakta PTKs kommunikationschef Jonas Mellqvist på jonas.mellqvist@ptk.se.

Din kontakt


Anders Ångbäck, Ansvarig PTK Rådgivningstjänst

Telefon: 08-440 85 18, 070-090 44 63

Skicka e-post

Kontakta Anders om du vill veta mer om rådgivningstjänsten eller om du vill att han kommer och berättar om den.

Din guide till PTK Rådgivnings...

Din guide till PTK Rådgivningstjänst

Broschyren ger stöd både för dig som ska använda PTK Rådgivningstjänst själv och för dig som ska visa den för någon annan.

Bildmaterial

Vi har även tagit fram bilder baserade på filmen och rådgivningstjänstens olika flöden. Dessa är menade att användas för att informera om filmen, t.ex. som banners eller puffar.

Pressbilder och logotype