PTK Rådgivningstjänst - PTK
Sök

Besök PTK Rådgivningstjänst

Berätta om PTK Rådgivningstjänst

Här finns det bild och text som du kan använda för att berätta om PTK Rådgivningstjänst. Det är samma texter som vi själva använder. På så sätt försäkrar vi oss om att vi alla berättar om tjänsten på samma sätt, och skapar en enhetlig bild av tjänsten och vad den har att erbjuda.

Behöver du en mer specifik text, eller hjälp att skriva något annat om tjänsten kan du höra av dig till oss på Webb@radgivningstjanst.se, så hjälper vi dig att ta fram texter dit det behövs.

Texter om PTK Rådgivningstjänst

Vi har tagit fram texter med olika syfte och tonalitet, så att du ska kunna hitta den som passar bäst för sammanhanget. 

1. Introduktion till Rådgivningstjänsten

PTK Rådgivningstjänst ger dig oberoende råd om tjänstepensionen och premiepensionen, anpassade för just dig. Rådgivningstjänsten är till för dig som är privatanställd med tjänstepension ITP. Den kostar ingenting att använda. 

Du kan anpassa din tjänstepension på två sätt: dels genom att välja till eller välja bort de försäkringar som finns i tjänstepensionen, dels genom att hitta de bästa placeringarna för ditt pensionskapital. PTK Rådgivningstjänst hjälper dig med båda dessa saker. Syftet är att du ska få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

Att använda rådgivningstjänsten är som att gå på ett rådgivningsmöte på banken. En skillnad är att du inte träffar någon person, en annan är att vi är helt oberoende. Vi har inget eget vinstintresse och får ingen provision, oavsett vad du väljer. Bakom tjänsten står PTK, som är en sammanslutning av 27 fackförbund.

2. Kortare introduktion – för sociala medier, pufftexter etc.

PTK Rådgivningstjänst ger dig råd om din tjänstepension och premiepension, anpassade för just dig. Rådgivningstjänsten är gratis och till för dig som är privatanställd med tjänstepension ITP. 

3. Mer personlig ton

Att fatta beslut kring pensionen kan kännas svårt. Att skjuta det på framtiden är lätt. Men att engagera sig i sin tjänstepension redan nu kan göra stor skillnad senare i livet. Och det behöver inte vara så svårt! För att det ska bli enklare för dig att göra rätt val finns PTK Rådgivningstjänst. Där kan du få individuell rådgivning om både placeringar och om de valbara försäkringar som ingår i tjänstepensionen ITP. Rådgivningen kostar ingenting och tar inte ens en timme att göra. Testa redan nu!

4. Om rådgivningen – så funkar tjänsten

Målet med PTK Rådgivningstjänst är att du som har tjänstepension ITP ska få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension. När du har gjort rådgivningen får du en lista med konkreta åtgärder som vi tror kommer att öka värdet på din tjänstepension. Vi ger dig också de blanketter du behöver fylla i för att följa dessa råd. Att göra en rådgivning tar ungefär en timme. En bra investering för framtiden.

För att förstå rådgivningstjänsten kan du tänka på den som ett möte med en personlig bankman. Den stora skillnaden är att vi inte säljer några försäkringar och inte får någon provision, alldeles oavsett vad du väljer. En annan viktig skillnad är att PTK Rådgivningstjänst är helt digitaliserad: du kan göra en rådgivning från din soffa, ditt köksbord – eller varför inte sängen! Tjänsten fungerar bäst på en vanlig dator, men går att använda även med surfplattan.

Din kontakt


Anders Ångbäck, Ansvarig PTK Rådgivningstjänst

Telefon: 08-440 85 18, 070-090 44 63

Skicka e-post

Kontakta Anders om du vill veta mer om rådgivningstjänsten eller om du vill att han kommer och berättar om den.

Bildmaterial

Här hittar du bilder som du fritt kan använda i presentationer eller på webben när du berättar om PTK Rådgivningstjänst.

Pressbilder och logotype