PTK Rådgivningstjänst - PTK
Sök

PTK rådgivningstjänst

PTK Rådgivningstjänst

PTK Rådgivningstjänst är en webbplats där du och dina kollegor med tjänstepensionen ITP på ett enkelt sätt får full kontroll över en viktig del av din ekonomi. Du får svar på frågor som rör pension, efterlevandeskydd och skydd vid sjukdom. Råden du får är oberoende, anpassade efter dig och din familjesituation och helt gratis.

Vi vill så klart att fler ska ta kontroll över dessa viktiga frågor. Investera lite tid nu som kommer ditt framtida jag att tacka dig. Tipsa dina kollegor att logga in på rådgivningstjänst.se. Man gör det enkelt med sin e-legitimation.

Text om rådgivningstjänsten

Den här texten får du gärna använda i exemepelvis mejlutskick, på möten eller på ert intranät.

På webbplatsen Rådgivningstjänst.se får du konkreta råd som hjälper dig att fatta välgrundade beslut om din tjänstepension. Varje månad överför din arbetsgivare pengar till din tjänstepension ITP. Du kan själv påverka hur pengarna ska användas. Kollektivavtalet om ITP är resultatet av förhandlingar mellan PTK och Svenskt Näringsliv.

Din ersättning vid sjukdom

Få koll på hur mycket ersättning du får om du blir sjuk och om den räcker för att klara dina löpande utgifter. Du får också veta vad du kan göra om du behöver förändra ditt skydd.

Ersättning till dina efterlevande

Ta reda på om din familj klarar sig ekonomiskt om du avlider. Du får veta hur ditt efterlevandeskydd ser ut idag och vad du kan göra för att anpassa skyddet.

Placeringsråd för din pension

Här får du hjälp med viktiga val för din ålderspension. Placeringsråden gäller för dig och ditt pensionssparande inom premiepension och tjänstepension ITP.

Goda råd är gratis för dig

Rådgivningstjänsten är kostnadsfri och vår lojalitet är endast begränsad till dig. Vi säljer inga försäkringar och vi får ingen provision, oavsett vad du väljer. Vår uppgift är helt enkelt att hjälpa dig att fatta kloka beslut utifrån din ekonomi, din familjesituation och dina önskemål.

Film om rådgivningstjänsten

Vi vill underlätta för dig att prata om PTK Rådgivningstjänst. Därför har vi tagit fram en informationsfilm för att illustrera nyttan för individen att logga in och få oberoende och gratis rådgivning om pension och försäkringar.

Den 2,5 minuter långa informationsfilmen beskriver syftet med tjänsten och ger exempel på hur rådgivningstjänsten kan användas. Tanken är att filmen ska bli ett värdefullt verktyg för förtroendevalda på PTKs medlemsförbund när de pratar om rådgivningstjänsten på exempelvis medlemsmöten.

Filmen ligger på PTKs Youtube-kanal. Här finns också koden om du skulle vilja bädda in filmen på exempelvis ert intranät. Filmen ligger också publicerad på rådgivningstjänst.se.

Flera av PTKs medlemsförbund har fått egna versioner av filmen. Då inleds filmen med "X-förbundet presenterar rådgivningstjänst.se".

Har du frågor om filmen? Kontakta PTKs kommunikationschef Jonas Mellqvist på jonas.mellqvist@ptk.se.

Bilder

Vi har även tagit fram bilder baserade på filmen och rådgivningstjänstens olika flöden. Dessa är menade att användas för att informera om filmen, t.ex. som banners eller puffar.

Din kontakt


Anders Ångbäck, Ansvarig PTK Rådgivningstjänst

Telefon: 08-440 85 18, 070-090 44 63

Skicka e-post

Kontakta Anders om du vill veta mer om rådgivningstjänsten eller om du vill att han kommer och berättar om den.

PTK Rådgivningstjänst

Här får du som är ITP-försäkrad gratis och oberoende råd kring pension och försäkring utifrån just din situation.

Din guide till PTK Rådgivnings...

Din guide till PTK Rådgivningstjänst

Broschyren ger stöd både för dig som ska använda PTK Rådgivningstjänst själv och för dig som ska visa den för någon annan.