E-kurser försäkringsinformation - PTK
Sök

Förbättra dina kunskaper inom pension och försäkring

PTK har flera korta e-kurser som används för deltagare som går vår grundkurs för försäkringsinformatörer. E-kurserna är ett enkelt hjälpmedel att få en grundläggande förståelse över kollektivavtalad pension och försäkring. 

Förutom att det är ett hjälpmedel för våra kursdeltagare kan e-kurserna lika väl fungera som ett hjälpmedel för förbundsanställda, förbundsmedlemmar och självklart ute hos de lokala klubbarna.

Varje e-kurs tar ungefär 10 minuter och behandlar olika delar av kollektivavtalad pension och skydd som du som privatanställd tjänsteman har. 

Första e-kursen – pension

Första e-kursen är en guide om avsättning till din pension och vad som är skillnad på lagstadgad och kollektivavtalad pension. 

Gå till #1 PTK e-kurs inom försäkringsinformation – pension

Andra e-kursen – efterlevandeskydd

Andra e-kursen är en guide om ersättning till erfterlevande och hur det lagstadgade skyddet ser ut kontra det kollektivavtalade skyddet. 

Gå till #2 PTK e-kurs inom försäkringsinformation – efterlevandeskydd

Tredje e-kursen – sjukdom

Tredje kursen är en guide om ersättning vid sjukdom och hur det lagstadgade skyddet ser ut kontra det kollektivavtalade skyddet. 

Gå till #3 PTK e-kurs inom försäkringsinformation – sjukdom

Kompatibilitet

E-kurserna är gjorda i HTML5 och fungerar i vanliga webbläsare för dator och i surfplattor. E-kurserna är i nuläget inte anpassade för mobiltelefoner.

E-kurserna har talande ljudspår. Vid behov går det också att ta fram undertexter. 

Kurser

Kurs om pension och försäkringar
Som försäkringsinformatör kan du göra stor skillnad för dina kollegor. På den här kursen ger vi dig kunskap om pension och försäkringar och du får verktyg för att underlätta ditt engagemang.