Frukostmöte ‒ PTKs arbete för minskad sjukfrånvaro - PTK
Sök

Frukostmöte ‒ PTKs arbete för minskad sjukfrånvaro

Vad har hänt sedan PTK, LO och Svenskt Näringsliv lämnade den gemensamma avsiktsförklaringen? Hur jobbar PTK med dessa frågor i förhållande till de andra parterna?

Datum och plats

Torsdagen den 1 juni på PTKs kansli, Kungsgatan 57 A i Stockholm. Frukost: 8:00-8:30. Seminarium 8:30-10:00. Frukostmötet vänder sig till anställda i våra medlemsförbund.

Innehåll

För knappt ett år sedan presenterade regeringen sitt förslag om ”hälsoväxling” ‒ en medfinansiering av sjukpenningen efter viss tids sjukskrivning. En lång rad remissinstanser, däribland arbetsmarknadens parter, var tveksamma till förslaget. Som ett alternativ till lagstiftning erbjöd regeringen arbetsmarknadens parter att själva komma överens om åtgärder som skulle motsvara förslaget om hälsoväxling, det så kallade partsspåret.

Vad har hänt sedan dess? Hur jobbar PTK med lösningarna? Hur jobbar vi i förhållande till de andra parterna på arbetsmarknaden, vilken är vår roll och vad har vi hittills bidragit till? Det kommer Ulrika Öberg, försäkringsspecialist på PTK, förklara och ge exempel på vid ett frukostmöte.

När du anmäler dig mejlas en bekräftelse till dig. Får du inget bekräftelsemejl så kontakta vår kursadministratör Pia Kviberg.

Anmäl dig här

För att kunna anmäla dig till denna kurs måste du vara inloggad.

Logga in

Din kontakt


Pia Kviberg, Kursadministratör

Telefon: 076-061 08 51

Skicka e-post

Bra att veta

Det här gäller för anmälan

Kontrollera att du uppfyller de förutsättningar som krävs för att få gå kursen innan du anmäler dig. Information om till vem kursen vänder sig till finner du vid resepektive kurs. Bekräftelse skickas till dig när du blivit godkänd. Kallelse får du cirka 5 veckor före kursen startar.

Kostnader

PTKs kurser är i regel kostnadsfria för dig som deltagare. PTK står för hotellrum natten innan kursstart om du inte har möjlighet att resa på morgonen. Läs vid respektive kurs om vad som gäller för mer information, eller kontakta kursadministratören.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministratör snarast möjligt. Anmälan är bindande. Vid avbokning utan sjukintyg senare än 4 veckor innan kurs debiteras en avgift för kost och logi.

Resor

Du får mer information om vad som gäller och hur du går till väga i kallelsen som du får cirka 5 veckor före kursstart.

Rätt till ledighet

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler och har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Försäkringsinformatör eller klubbordförande har också rätt till ledighet och då betalar PTK ersättning för förlorad arbetsinkomst.