Grundutbildning om pension och försäkring för klubbordförande - PTK
Sök

Grundutbildning om pension och försäkringar för klubbordförande

Är du ordförande i din lokala fackklubb? På vår utbildning får du koll på den viktigaste biten i kollektivavtalet - pension och försäkring. Välkommen!

På vår utbildning för klubbordförande får du lära dig mer om pensioner och försäkringar. Du får också tips på hur du kan hjälpa dina medlemmar att skräddarsy sitt skydd och hur du kan stötta er försäkringsinformatör. 

Utbildningens upplägg

Du får överblick av det lagstadgade och kollektivavtalade skyddet vid sjukdom, arbetsskada, dödsfall och pension. Vi går också igenom vilka val varje individ kan göra inom sin tjänstepension ITP, och hur du kan stötta försäkringsinformatören i sin roll.

Utbildningen vänder sig till dig som är förtroendevald klubbordförande, sektionsordförande eller liknande.

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen fullt ut krävs vissa förkunskaper.

  • Du ska ha gått PTKs Introduktionsutbildning för förbundsanställda eller motsvarande
  • Du ska ha kommit i kontakt med frågor rörande pensioner och försäkringar inom ITP området i din yrkesroll.
  • Du får även länkar till en e-utbildning och en del övriga uppgifter som du genomför före kursstart.

Utbildningen är en tre dagar lång internatkurs på Djurönäset Konferens & Hotell och är kostnadsfri. Även boende ingår. Som klubbordförande har du rätt till ledighet för att gå kursen, PTK betalar ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Grundutbildning den 10-12 oktober 2017

För att kunna anmäla dig till denna kurs måste du vara inloggad.

Logga in

Din kontakt


Pia Kviberg, Kursadministratör

Telefon: 076-061 08 51

Skicka e-post

Bra att veta

Det här gäller för anmälan

Kontrollera att du uppfyller de förutsättningar som krävs för att få gå kursen innan du anmäler dig. Information om till vem kursen vänder sig till finner du vid resepektive kurs. Bekräftelse skickas till dig när du blivit godkänd. Kallelse får du cirka 5 veckor före kursen startar.

Kostnader

PTKs kurser är i regel kostnadsfria för dig som deltagare. PTK står för hotellrum natten innan kursstart om du inte har möjlighet att resa på morgonen. Läs vid respektive kurs om vad som gäller för mer information, eller kontakta kursadministratören.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministratör snarast möjligt. Anmälan är bindande. Vid avbokning utan sjukintyg senare än 4 veckor innan kurs debiteras en avgift för kost och logi.

Resor

Du får mer information om vad som gäller och hur du går till väga i kallelsen som du får cirka 5 veckor före kursstart.

Rätt till ledighet

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler och har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Försäkringsinformatör eller klubbordförande har också rätt till ledighet och då betalar PTK ersättning för förlorad arbetsinkomst.