Utbildning i pension och försäkringar för förbundsanställda - PTK
Sök

Grundutbildning i pension och försäkringar för förbundsanställda

Är du anställd på ett av PTKs medlemsförbund och kommer i kontakt med pensions- och försäkringsfrågor i tjänsten? Vill du bygga på dina kunskaper kring pension och försäkringsskyddet i lag och kollektivavtal? Då ska du anmäla dig till vår utbildning.

Som anställd på ett fackförbund behöver du ofta mer än baskunskaper om pensioner och försäkringar. enligt lag och kollektivavtal. Under utbildningen går vi igenom skyddet vid sjukdom, arbetsskada, dödsfall och pension. Vi går även igenom vilka val varje individ kan göra inom sin tjänstepension ITP och hur du kan stötta medlemmarna i dessa frågor.

För att kunna tillgodogöra dig utbildningen fullt ut krävs vissa förkunskaper.

  • Du ska ha gått PTKs Introduktionsutbildning eller 
  • ha motsvarande kunskaper och erfarenhet.
  • Du ska även genomföra en e-utbildning innan kursstart och en del läsuppgifter. Länkar skickas ut innan.

Kursen kräver ett stort engagemang eftersom vi arbetar mycket interaktivt. 

Efter utbildningen har du bra kunskaper om det lagstadgade och kollektivavtalade skyddet vid sjukdom, arbetsskada, dödsfall och pension.

Anmäl dig här

För att kunna anmäla dig till denna kurs måste du vara inloggad.

Logga in

Din kontakt


Pia Kviberg, Kursadministratör

Telefon: 076-061 08 51

Skicka e-post

Bra att veta

Det här gäller för anmälan

Kontrollera att du uppfyller de förutsättningar som krävs för att få gå kursen innan du anmäler dig. Information om till vem kursen vänder sig till finner du vid resepektive kurs. Bekräftelse skickas till dig när du blivit godkänd. Kallelse får du cirka 5 veckor före kursen startar.

Kostnader

PTKs kurser är i regel kostnadsfria för dig som deltagare. PTK står för hotellrum natten innan kursstart om du inte har möjlighet att resa på morgonen. Läs vid respektive kurs om vad som gäller för mer information, eller kontakta kursadministratören.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministratör snarast möjligt. Anmälan är bindande. Vid avbokning utan sjukintyg senare än 4 veckor innan kurs debiteras en avgift för kost och logi.

Resor

Du får mer information om vad som gäller och hur du går till väga i kallelsen som du får cirka 5 veckor före kursstart.

Rätt till ledighet

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler och har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Försäkringsinformatör eller klubbordförande har också rätt till ledighet och då betalar PTK ersättning för förlorad arbetsinkomst.