Kvinnors uppfattning om pension - PTK
Sök

Tilltro eller misstro? Pensionssystemet ur kvinnors perspektiv

Krångligt och svårt att begripa. Stressande och orättvist. Kvinnors tilltro till pensionssystemet är låg, och många kvinnor som idag yrkesarbetar tror inte att pensionen kommer ge tillräckligt god ekonomi på äldre dar. Dessutom missgynnar pensionssystemet kvinnor. 

Under våren 2017 har PTK ställt frågor till kvinnor om hur de uppfattar sin egen pension och och pensionssystemet i stort. Svaren ligger till grund för rapporten "Tilltro eller misstro? Pensionssysstemet ur kvinnors perspektiv".

Seminarium den 15 juni på Tändstickspalatset

För att kunna anmäla dig till denna kurs måste du vara inloggad.

Logga in

Din kontakt


Pia Kviberg, Kursadministratör

Telefon: 076-061 08 51

Skicka e-post

Bra att veta

Det här gäller för anmälan

Kontrollera att du uppfyller de förutsättningar som krävs för att få gå kursen innan du anmäler dig. Information om till vem kursen vänder sig till finner du vid respektive kurs. Bekräftelse skickas till dig när du blivit godkänd. Kallelse får du cirka 5 veckor före kursen startar.

Kostnader

PTKs kurser är i regel kostnadsfria för dig som deltagare. PTK står för hotellrum natten innan kursstart om du inte har möjlighet att resa på morgonen. Läs vid respektive kurs om vad som gäller för mer information, eller kontakta kursadministratören.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministratör snarast möjligt. Anmälan är bindande. Vid avbokning utan sjukintyg senare än 4 veckor innan kurs debiteras en avgift för kost och logi.

Resor

Du får mer information om vad som gäller och hur du går till väga i kallelsen som du får cirka 5 veckor före kursstart.

Rätt till ledighet

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler och har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Försäkringsinformatör eller klubbordförande har också rätt till ledighet och då betalar PTK ersättning för förlorad arbetsinkomst.