PTK-J- höstkonferens 2017 - PTK
Sök

Välkommen på höstkonferens!

Välkommen till årets höstkonferens som anordnas av PTK och LO-TCO Rättsskydd. Konferensen äger rum på Engsholms slott den 23-24 november.

Program

Dag 1 

Förmiddag kl 10-12:

Michaël Koch, f.d. ordförande Arbetsdomstolen, lämnade under våren 2017 förslag på ny företagshemlighetslag (SOU 2017:45) mot bakgrund av ett EU-direktiv. Michaël Koch kommer att tala om EU-direktivets krav på lagändringar och utredningens eget förslag om straffrättslig påföljd för den som till exempel röjer en företagshemlighet som denne haft lovlig tillgång till. 

Eftermiddag kl 13-16:

Niklas Selberg, jur.dr., presenterar sin avhandling som bland annat undersöker vem som i komplexa arbetsorganisationer – koncerner, entreprenader och bemanningsarbete – är ansvarig för arbetstagares anspråk på anställningsskydd, icke-diskriminering och god arbetsmiljö.

Dag 2

Förmiddag kl 9-12:

Ängla Eklund, Institutet för juridik och internet, föreläser om näthat och anknytande juridiska frågor om ansvar, yttrandefrihet och personlig integritet. 

Eftermiddag kl 13-16:

Martin Mörk, Diskrimineringsombudsmannen,  föreläser om religionsfrihet och arbetsrätt.

Kostnad

4 300 kr/person som PTK fakturerar ditt förbund. I kostnaden ingår

Busstransfer

  • Buss går från Cityterminalen kl 08:30
  • Buss går från Engsholms slott kl 16:15

Höstkonferens den 23-24 november. Anmälan är bindande.

För att kunna anmäla dig till denna kurs måste du vara inloggad.

Logga in

Din kontakt


Pia Kviberg, Kursadministratör

Telefon: 076-061 08 51

Skicka e-post

Bra att veta

Det här gäller för anmälan

Kontrollera att du uppfyller de förutsättningar som krävs för att få gå kursen innan du anmäler dig. Information om till vem kursen vänder sig till finner du vid respektive kurs. Bekräftelse skickas till dig när du blivit godkänd. Kallelse får du cirka 5 veckor före kursen startar.

Kostnader

PTKs kurser är i regel kostnadsfria för dig som deltagare. PTK står för hotellrum natten innan kursstart om du inte har möjlighet att resa på morgonen. Läs vid respektive kurs om vad som gäller för mer information, eller kontakta kursadministratören.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministratör snarast möjligt. Anmälan är bindande. Vid avbokning utan sjukintyg senare än 4 veckor innan kurs debiteras en avgift för kost och logi.

Resor

Du får mer information om vad som gäller och hur du går till väga i kallelsen som du får cirka 5 veckor före kursstart.

Rätt till ledighet

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler och har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Försäkringsinformatör eller klubbordförande har också rätt till ledighet och då betalar PTK ersättning för förlorad arbetsinkomst.