Rollen som bolagsstyrelseledamot - PTK
Sök

Rollen som bolagsstyrelseledamot

Vilket ansvar har jag? Vad får jag säga på styrelsens möten? Vad får jag berätta för mina kollegor? Hur kan jag påverka? Har jag rätt till arvode? 

Under kursdagen får du en övergripande inblick i vad det innebär att vara de anställdas representant i bolagsstyrelsen. Vi går igenom de lagar, regler, rättigheter och skyldigheter du behöver ha koll på. Du får också kunskap och verktyg för att kunna engagera dig och nå inflytande i styrelserummet.

Mål efter kursen

Målet med utbildningen är att du ska kunna beskriva rollen som styrelseledamot vald av de anställda. Dessutom kunna förklara och ge exempel på de ansvarsområden, lagar och regler som styr uppdraget.

Denna kurs är obligatorisk innan du kan anmäla dig till våra övriga kurser.

Vem kan anmäla sig?

Kursen vänder sig i första hand till dig som är de anställdas representant i bolagsstyrelsen, ordinarie eller suppleant. I mån av plats kan även du som är anställd vid något av PTKs medlemsförbund eller är klubbordförande anmäla dig.

Kursen är kostnadsfri (se avbokningsregler under Bra att veta). 

Kurstillfällen: 15 februari och 15 maj

För att kunna anmäla dig till denna kurs måste du vara inloggad.

Logga in

Din kontakt


Pia Kviberg, Kursadministratör

Telefon: 076-061 08 51

Skicka e-post

Bra att veta

Det här gäller för anmälan

Kontrollera att du uppfyller de förutsättningar som krävs för att få gå kursen innan du anmäler dig. Information om till vem kursen vänder sig till finner du vid respektive kurs. Bekräftelse skickas till dig när du blivit godkänd. Kallelse får du cirka 5 veckor före kursen startar.

Kostnader

PTKs kurser är i regel kostnadsfria för dig som deltagare. PTK står för hotellrum natten innan kursstart om du inte har möjlighet att resa på morgonen. Läs vid respektive kurs om vad som gäller för mer information, eller kontakta kursadministratören.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministratör snarast möjligt. Anmälan är bindande. Vid avbokning utan sjukintyg senare än 4 veckor innan kurs debiteras en avgift för kost och logi.

Resor

Du får mer information om vad som gäller och hur du går till väga i kallelsen som du får cirka 5 veckor före kursstart.

Rätt till ledighet

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler och har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Försäkringsinformatör eller klubbordförande har också rätt till ledighet och då betalar PTK ersättning för förlorad arbetsinkomst.