Seminarium om europarätten och svensk föreningsfrihet - PTK
Sök

Seminarium om europarätten och svensk föreningsfrihet

Petra Herzfeld Olsson (docent i civilrätt, Uppsala Universitet) kommer att diskutera på vilket sätt i första hand inkorporering av Europakonvention och EU-medlemskapet påverkat omfattningen av föreningsfriheten i Sverige och, i andra hand, lyfta frågan om det finns anledning att utvidga föreningsrätten enligt MBL till andra arbetspresterande parter än vad som nu gäller.

Tid och plats

Fredagen den 20 oktober kl 09:00-11:00, Norra Latin, Drottninggatan 71 B. Kaffe och smörgås serveras från kl 08:30.

Kostnad

Kostnad för seminariet är 600 kr + moms/person som faktureras ditt förbund. OBS! Anmälan är bindande.

Seminarium den 20 oktober på Norra Latin

För att kunna anmäla dig till denna kurs måste du vara inloggad.

Logga in

Din kontakt


Pia Kviberg, Kursadministratör

Telefon: 076-061 08 51

Skicka e-post

Bra att veta

Det här gäller för anmälan

Kontrollera att du uppfyller de förutsättningar som krävs för att få gå kursen innan du anmäler dig. Information om till vem kursen vänder sig till finner du vid resepektive kurs. Bekräftelse skickas till dig när du blivit godkänd. Kallelse får du cirka 5 veckor före kursen startar.

Kostnader

PTKs kurser är i regel kostnadsfria för dig som deltagare. PTK står för hotellrum natten innan kursstart om du inte har möjlighet att resa på morgonen. Läs vid respektive kurs om vad som gäller för mer information, eller kontakta kursadministratören.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministratör snarast möjligt. Anmälan är bindande. Vid avbokning utan sjukintyg senare än 4 veckor innan kurs debiteras en avgift för kost och logi.

Resor

Du får mer information om vad som gäller och hur du går till väga i kallelsen som du får cirka 5 veckor före kursstart.

Rätt till ledighet

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler och har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Försäkringsinformatör eller klubbordförande har också rätt till ledighet och då betalar PTK ersättning för förlorad arbetsinkomst.