Alla ska känna sig trygga på jobbet - PTK
Sök
Alla har rätt till en trygg arbetsplats.
Alla har rätt till en trygg arbetsplats.

Alla ska känna sig trygga på jobbet

Vittnesmålen om sexuella trakasserier fortsätter att strömma in. Det som började med #metoo följs nu av en strid ström av nya hashtags från många olika branscher och yrken. PTK arbetar för att ingen ska behöva må dåligt på jobbet.

Tafsande, sexuella kommentarer och våldtäkter. Vittnesmålen verkar aldrig ta slut. Även inom fackföreningsrörelsen vittnar cirka 1 500 kvinnor under hashtagen InteFörhandlingsbart om hur de har blivit utsatta för trakasserier. De kvinnor som har undertecknat uppropet kommer från samtliga fackförbund inom LO, TCO och Saco. Deras krav är tydligt –  stoppa sexismen inom fackföreningsrörelsen.

- Det är fruktansvärt att så många kvinnor blir utsatta för det här. Samtidigt är det bra att det äntligen kommer fram i ljuset. Nu är det nog! Vi arbetar för att detta aldrig mer ska förekomma, säger PTK:s kanslichef Kristina Rådkvist.

Arbetsmiljöarbete via Prevent

PTK driver via Prevent ett arbete för att skapa en god arbetsmiljö genom att informera, utbilda och ta fram användbara produkter som är till hjälp på arbetsplatserna. Till exempel har Prevent tagit fram webbutbildningen Schyst vardag som handlar om hur vi behandlar varandra på jobbet. Den vänder sig i främst till dem inom besöksnäringen men mycket av innehållet är relevant för alla branscher.

Mer om sexuella trakasserier från Prevent:

Kontakta oss

Google Maps

Telefon: 08 - 440 85 00

Besöksadress:
Kungsgatan 57 A, 6tr, Stockholm

Skicka e-post

Om Prevent

prevent.se

PTK samäger Prevent med LO och Svenskt Näringsliv. Prevents uppgift är att förmedla kunskap om arbetsmiljöfrågor och utveckla metoder som ska fungera som stöd för varje arbetsplats.