Boka en kurs i vår - PTK
Sök

En kursdag på Djurönäset Konferens & Hotell. Foto: Anna Simonsson

Boka en kurs i vår

På uppdrag av våra medlemsförbund har PTK kurser och seminarier för förtroendevalda – klubbordförande, försäkringsinformatörer och arbetstagarrepresentanter i bolagsstyrelse – och anställda i våra medlemsförbund.

Våra utbildningar rör frågor inom omårdena pension, försäkringar, ekonomi och bolagsstyrelser. Här i kalendariet hittar alla vårens kurser

Bolagsstyrelseledamot

På våra kurser får du som arbetstagarrepresentant i bolagsstyrelsen kunskap och verktyg för att kunna engagera dig och nå inflytande. Du kan gå kurserna:

  • Rollen som bolagsstyrelseledamot – platser kvar
  • Förståelse för ekonomi i styrelserummet – platser kvar
  • Diplomutbildningen – endast reservplatser

Läs mer och anmäl dig här 

Försäkringsinformatör

Som försäkringsinformatör ska du engagera dina kollegor att själva bli mer aktiva och söka information om sina pensioner och försäkringar. På vår utbildning får du lära dig hur med e-learning, föreläsningar och studiebesök på Pensionsmyndigheten, Alecta, AFA Försäkring och Collectum.

Det finns fortfarande platser kvar. Läs mer och anmäl dig här

Klubbordförande

På våra utbildningar får du som klubbordförande kunskaper som gör att du både kan svara på medlemmarnas frågor och vara rustad inför förhandlingar. Vi tar upp vad som ingår i det lagstadgade och kollektivavtalade skyddet vid sjukdom, arbetsskada, dödsfall och pension.

  • Introduktionsutbildning – platser kvar
  • Utbildning i pension och försäkring – platser kvar

Läs mer och anmäl dig här 

Förbundsanställd

Som förbundsanställd behöver du ofta mer än baskunskaperna om pensioner och försäkringar för att stötta medlemmar i dessa frågor. På kurserna går vi igenom pensions- och försäkringsskyddet i lag och kollektivavtal vid sjukdom, arbetsskada, dödsfall och pension.

  • Introduktionsutbildning – platser kvar
  • Grundutbildning i pension och försäkring – platser kvar
  • Fördjupningsutbildning i pension och försäkring – endast reservplatser

Läs mer och anmäl dig här


Trygghetsråden TRR och TRS

TRR och TRS stöttar tjänstemän som har blivit uppsagda på grund av arbetsbrist. Men stöttar även fackliga förtroendevalda med bland annat utbildning.

Läs mer om TRRs seminarier här

Läs mer om TRS seminarier här


Prevent

För att underlätta arbetet med arbetsmiljön erbjuder Prevent utbildningar, checklistor, inspirationsartiklar, faktaböcker och webbplatser. 

Läs mer om Prevents utbildningar här

Kontakta oss

Google Maps

Telefon: 08 - 440 85 00

Besöksadress:
Kungsgatan 57 A, 6tr, Stockholm

Skicka e-post

Din kontakt


Pia Kviberg, Kursadministratör

Telefon: 076-061 08 51

Skicka e-post

Bra att veta

Det här gäller för anmälan

Kontrollera att du uppfyller de förutsättningar som krävs för att få gå kursen innan du anmäler dig. Information om till vem kursen vänder sig till finner du vid respektive kurs. Bekräftelse skickas till dig när du blivit godkänd. Kallelse får du cirka 5 veckor före kursen startar.

Kostnader

PTKs kurser är i regel kostnadsfria för dig som deltagare. PTK står för hotellrum natten innan kursstart om du inte har möjlighet att resa på morgonen. Läs vid respektive kurs om vad som gäller för mer information, eller kontakta kursadministratören.

Avbokning

Om du får förhinder och inte kan delta på kursen vill vi att du kontaktar vår kursadministratör snarast möjligt. Anmälan är bindande. Vid avbokning utan sjukintyg senare än 4 veckor innan kurs debiteras en avgift för kost och logi.

Resor

Du får mer information om vad som gäller och hur du går till väga i kallelsen som du får cirka 5 veckor före kursstart.

Rätt till ledighet

Är du ledamot eller suppleant i bolagsstyrelse omfattas du av förtroendemannalagens regler och har rätt till ledighet med bibehållen lön från din arbetsgivare under utbildningstiden.

Försäkringsinformatör eller klubbordförande har också rätt till ledighet och då betalar PTK ersättning för förlorad arbetsinkomst.