Förhandlingar om pensioner och omställning på KFO-området - PTK
Sök

Jaan Kolk är förhandlingsledare för PTK i förhandlingarna med KFO. Foto: Melker Dahlstrand

Förhandlingar om pensioner och omställning på KFO-området

KFO har ensidigt sagt upp pensions- och försäkringsavtalen med PTK. Förhandlingar pågår nu om omställningsavtal och pensions- och försäkringslösning.

KFO har sagt upp de nuvarande avtalen till årsskiftet 2017/18. Anledningen till att arbetsgivarorganisationen KFO sagt upp avtalen med PTK för omförhandling är att man vill ha en enhetlig pensions- och försäkringslösning för hela KFO-området. KFOs ambition är också att förenkla för arbetsgivarna när det gäller administrationen av försäkringarna.

– Vi har stor förståelse för KFOs strävan att förenkla administrationen för sina medlemsföretag, men detta går att åstadkomma inom ramen för nuvarande avtalslösningar, säger Jaan Kolk, förhandlingsledare för PTK i förhandlingarna.

– Både ITP-planen och trygghetsråden TRR och TRS är förebilder för andra avtalsområden. Vi ser inga fördelar för PTK-förbundens medlemmar att lämna ITP-planen för en annan pensionsplan. Det är också viktigt för oss att omställningslösningen är anpassad till våra medlemmar, säger Jaan Kolk. 

Många av PTK:s medlemsförbund har kollektivavtal med KFO. De avtalsområden som omfattas av de nu pågående förhandlingarna om pensioner och omställning är främst industri- och tjänsteföretag, fristående skolor, fritidshem, verksamheter inom hälsa, vård, omsorg samt ideella organisationer. 

PTK har inriktningen att komma fram till en lösning före årsskiftet.

Kontakta oss

Google Maps

Telefon: 08 - 440 85 00

Besöksadress:
Kungsgatan 57 A, 6tr, Stockholm

Skicka e-post