Seminarium om deltidsarbete - PTK
Sök
Välkommen till PTK:s frukostseminarium
PTK presenterar en ny rapport om hur deltidsarbete påverkar din pension. Illustration: Petra Frid/TT Nyhetsbyrån

Seminarium – så påverkas pensionen av deltidsarbete

Måste man arbeta heltid hela livet för att få en vettig pension? Och hur tänker de som själva jobbar deltid om för- och nackdelarna? I ett frukostseminarium presenterar PTK den nya rapporten ”Deltid och framtid – beslutet att jobba deltid och hur det påverkar pensionen”.

Deltidsarbete beskrivs ofta som en pensionsfälla, men den nya rapporten från PTK visar att några års deltidsarbete har en förhållandevis liten inverkan på pensionen. Desto större effekt har den strukturella diskrimineringen kopplad till kön och deltidsarbete. Rapporten granskar också de motiv, tankar och attityder som finns kring deltidsarbete bland privatanställda tjänstemän.

I ett frukostseminarium presenterar PTK:s pensionsspecialist Anna Allerstrand den nya rapporten. En panel med experter på arbetsmarknad och pension diskuterar därefter rapportens innehåll och slutsatser. Panelen leds av ekonomijournalisten Annika Creutzer och består av Therese Svanström Andersson (S), Martin Linder (PTK), Malin Påhls Hansson (Saco studentråd) och Staffan Ström (Alecta).

Läs mer om seminariet och anmäl dig.

Kontakta oss

Google Maps

Telefon: 08 - 440 85 00

Besöksadress:
Kungsgatan 57 A, 6tr, Stockholm

Skicka e-post