Knegdeg vinnare av Svenska designpriset - PTK
Sök

2015-10-09: Pressmeddelande


Knegdeg vinnare av Svenska designpriset

Kollektivavtalet är både snyggt och tryggt. Det har PTK fått ytterligare bevis på efter att webbplatsen Knegdeg vunnit guld i Svenska designpriset.

I februari 2015 lanserade PTK webbplatsen knegdeg.se för att förändra attityden till och visa värdet av kollektivavtal. Nu har Knegdeg vunnit Svenska designpriset i kategorin digital information.

− Vi är oerhört glada över att vunnit Svenska designpriset. Med knegdeg.se ville vi skapa wow-känsla kring kollektivavtalet och det har vi uppenbarligen lyckats med, säger Jonas Mellqvist, kommunikationschef på PTK.

Genom Knegdeg.se har många fått upp ögonen för vad man tjänar på att ha kollektivavtal, på jobbet, mellan jobben och efter jobbet.

− Med hjälp av filmer, formler och fakta visar Knegdeg på ett enkelt och snyggt sätt hur mycket pengar som betalas ut vid olika händelser i livet, där ett kollektivavtal kan göra stor skillnad. Användaren behöver inte veta mer än sin lön och ålder för att få mycket bra information, säger Jonas Mellqvist, kommunikationschef på PTK.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation där en jury tillsammans med allmänheten röstar fram sin favorit i de olika kategorierna. Knegdeg.se vann guldmedalj i kategorin för digital information.

PTK har utvecklat Knegdeg.se med hjälp av Ester Stockholm, Softronic och Ziggy Creative Colony.

För mer information eller ytterligare kommentarer, kontakta Jonas Mellqvist, kommunikationschef på PTK. jonas.mellqvist@ptk.se eller 070-786 54 58.

För fler pressbilder kontakta Marjukka Anthony, AD på PTK, marjukka.anthony@ptk.se eller 08-440 85 35.

Lång faktaruta Knegdeg

På webbplatsen Knegdeg.se visas hur mycket pengar som betalas ut vid olika händelser i livet där ett kollektivavtal kan göra stor skillnad. Till exempel hur mycket som betalas ut vid föräldraledighet om arbetsgivaren har respektive saknar kollektivavtal.

Knegdeg ger också information om ersättning vid sjukdom, arbetsskada och dödsfall med och utan kollektivavtal. Knegdeg berättar vidare hur mycket som sätts av i tjänstepension varje månad, och vilken skillnad de låga avgifterna inom de kollektivavtalade tjänstepensionsplanerna gör. På webbplatsen visas ersättning vid arbetslöshet, och stödet trygghetsråden erbjuder anställda.

Målgruppen för Knegdeg är privatanställda tjänstemän mellan 28 och 40 år. Vem som helst kan dock få kunskap om vilka förmåner som kollektivavtal innehåller, både rent ekonomiskt och i form av stöd och användaren behöver inte ha koll på någonting annat än sin lön och ålder för att få mycket information.

Kort faktaruta Knegdeg

På webbplatsen Knegdeg.se visas hur mycket pengar som betalas ut vid olika händelser i livet där ett kollektivavtal kan göra stor skillnad. Användaren behöver inte ha koll på någonting annat än sin lön och ålder för att få mycket information.

Fler pressmeddelanden

Pressbilder och logotype

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

PTK på en minut

Förhandlings- och samverkansrådet PTK är en organisation för 27 fackförbund som representerar 860 000 privatanställda tjänstemän.

Vi arbetar för bättre villkor och ökad trygghet - på jobbet, mellan jobb och efter jobben. Våra uppdrag är främst inom pensioner och försäkringar, arbetsmiljö, inflytande och omställning.

Knegdeg.se

Knegdeg.se

Dina pengar med eller utan kollektivavtal.