Är du försäkrad om du skadar dig på väg till jobbet? - PTK
Sök

Är du försäkrad om du skadar dig på väg till jobbet?

Visste du att om du skadar dig på väg till eller från arbetet kan det vara ett så kallat färdolycksfall? Ersättningen kan bli olika beroende på hur skadan har uppkommit.

Nu är sommaren slut och de flesta av oss har börjat jobba igen. Förhoppningsvis ska det gå bra den här gången också, även om det är trögt i början.

Om du skadar dig på väg till jobbet efter att ha ramlat av cykeln omfattas du av TFA, trygghetsförsäkring vid arbetsskada. Men vid ett sådant färdolycksfall ersätter TFA inte den inkomstförlust som kan bli följden om du måste sjukskriva dig.

Om du blir påkörd av en bil på väg till eller ifrån arbetet omfattas du inte alls av TFA men däremot av trafikförsäkringen. Denna försäkring ger ersättning för bland annat inkomstförlust. Ersättningen skiljer sig beroende på om du blir påkörd av en bil eller en cykel. Den som kör bil har alltså ett bättre försäkringsskydd än den som cyklar eller promenerar. Det är inte rimligt. Jag tycker att alla borde ha ett bra försäkringsskydd på väg till eller ifrån jobbet.

Om Eva Karlsson Aldvin

EKA, Eva Karlsson Aldvin, har jobbat med arbetsskador i mer än 30 år. Eva är svag för godis och skaldjur, och på fritiden plockar hon gärna svamp eller målar.

Bloggare