Bästa julklappstipset – premiepensionen - PTK
Sök
Foto på julklapp

Bästa julklappstipset – premiepensionen

Den som jobbar deltid för att ta hand om barnen tjänar mindre och får därmed lägre pension. Har du en partner som ställer upp för familjen när barnen är små? Ställ upp för din partners framtid och ge bort din premiepension i julklapp.

En kompis kom och frågade mig om jag kunde ge honom ett bra tips på julklapp till sin fru. I ärlighetens namn kunde jag inte hitta på något alls, och då känner jag hans fru. Eller kanske just därför.

Så slog det mig som en blixt från klar himmel. Han ska ju ge bort sin premiepension till henne i julklapp. Så klart. Och varför? Jo, hon var hemma med deras två gemensamma barn i flera år när de var små. När hon sen började arbeta igen så jobbar hon bara 80 procent. Den nivån har hon haft i säkert 5–6 år nu. 

Och vad har det med hans premiepension att göra kanske du undrar?

Jamen hallå, hänger du inte med? Hon får ju lägre pensionsinsättningar till sin allmänna pension och kanske även till sin tjänstepension. Nån jävla rättvisa ska det väl ändå vara.

Jaha, men om han ger sin premiepension till henne får ju han lägre pension? Var ligger vinsten med att göra så?

Vinsten ligger i ordet jämlikhet. I ordet rättvisa. Det är handlingen som är det viktiga. Att båda två inser att den ena kan förlora något på att göra något som kanske upplevs som självklart.

Den gemensamma pensionen kanske inte blir högre, men utdelningen blir väsentligt utjämnad på ett rättvist sätt. Båda har ju arbetat, men i deras fall är det bara han som har fått lön i form av pengar. Genom att jämna ut pensionen motverkar de en ojämn och orättvis konsekvens om de, mot förmodan, skulle skilja sig. Även om det inte är något man planerar för är det trots allt inte helt ovanligt. Och ifall det sker så är det alltid den som har tagit större delen av föräldraledigheten och kanske jobbat deltid i några år som drar det kortaste strået när det gäller ekonomin. Definitivt när det gäller pensionsintjänande.

Att föra över sin premiepension är kanske inte fullt tillräckligt för att täcka upp en pensionsförlust på grund av deltidsarbete, men det är ändå en bra bit på väg. Framförallt är det en inställningsfråga i ett jämlikt förhållande. Jag hoppas att man i framtiden får möjlighet att även föra över delar av sin tjänstepension till sin respektive om det behövs.

Jag vet att ekonomin många gånger spelar stor roll när man inom familjen beslutar om vem som ska arbeta deltid. Ofta är det kvinnan som tar deltiden. Ibland vill man det själv och andra gånger är det ett resultat av ett ekonomiskt tänkande inom familjen. Men frågan är om det är smart i det långa loppet, och hur rimligt det är att det straffar sig senare i livet.

Pensionssystemet tar inte igen det man förlorar i inbetalningar till pension, om man under en period går ner och arbetar deltid. Det beror på att pensionerna idag nästan uteslutandet är så kallad premiebestämda. Inbetalningarna grundas alltså på lönen. Den som arbetar deltid får alltså lägre inbetalningar, och därmed lägre pension. Med ränteeffekten kan det bli många kronor.

Sverige har idag två miljoner parförhållanden. Av dessa har endast tio tusen fört över sin premiepension. Det är häpnadsväckande få, ja faktiskt betydligt färre än antalet förhållanden som slutar i skilsmässa. Jag måste tro att anledningen är kunskapsbrist om pensionssystemet och dess konsekvenser. Annars är det illa ställt.

Det finns inga argument i världen att inte ta sig an det bästa julklappstipset – att föra över premiepensionen varje år om ens bästa hälft arbetar deltid.

God jul!

Om Dan Wallberg

Dan är PTKs pensionsexpert med över 30 års erfarenhet av våra pensionssystem, och fyra döttrar som snart ska ut i arbetslivet.

Bloggare