Du har sämre försäkringsskydd när du jobbar hemifrån
Sök

Du har sämre försäkringsskydd när du jobbar hemifrån

Vi har fått ett mer flexibelt arbetsliv. Att jobba hemifrån är en bra lösning när något på jobbet måste bli klart och lille Dag är snorig och inte kan vara på förskolan. Men du och din arbetsgivare bör känna till att försäkringsskyddet är sämre för den som jobbar någon annanstans än på arbetsplatsen.

När arbete utförs på ett annat ställe än arbetsplatsen gäller den avtalade försäkringen TFA, trygghetsförsäkring vid arbetsskada, bara om skadan har ett ”direkt samband med arbetsmaskiner eller arbetsmaterial som arbetsgivaren tillhandahåller eller om skadan uppenbarligen uppkommit under arbetsmoment i hemarbetet”.

Om du arbetar hemma och till exempel halkar och skadar dig har du inte samma försäkringsskydd som om du halkar på din arbetsplats. 

Jag tycker att TFA borde ändras så att försäkringsskyddet blir bättre för dem som skadar sig i sitt arbete men inte är på jobbet när det händer. Innan det är gjort ska de anställda veta vad som gäller. Jag tycker att även arbetsgivarna bör tänka på vilket försäkringsskydd de anställda har, eller saknar.

Om Eva Karlsson Aldvin

EKA, Eva Karlsson Aldvin, har jobbat med arbetsskador i mer än 30 år. Eva är svag för godis och skaldjur, och på fritiden plockar hon gärna svamp eller målar.

Bloggare