Tre goda nyheter för bättre arbetsmiljö under 2016 - PTK
Sök

Tre goda nyheter för bättre arbetsmiljö under 2016

Nyårslöften kan vara bra för att komma igång, men det krävs långsiktigt arbete för att åstadkomma förändringar. Under 2016 kommer tre goda nyheter för alla oss som tycker det är viktigt med en god arbetsmiljö.

Jag misstänker att flera av er, precis som jag, har avgett nyårslöften i stil med ”träna mer, sova mer och ha bättre balans mellan arbete och fritid”. Jag misstänker även att ni, liksom jag, har lovat er att denna gång ska löftena inte förblekna till enbart goda föresatser framåt slutet av februari, utan nu gäller långsiktighet.

Och det är precis dit jag vill komma: förändringsarbete kräver långsiktighet.

För oss tjänstemän händer det mycket under 2016 mycket som kan bidra till positiv förändring. Jag tänker bland annat på den nya föreskriften Organisatorisk och social arbetsmiljö (AFS 2015:4), som från och med den 31 mars kommer att göra det ännu lättare för arbetsgivaren att minska risken för att människor blir sjuka på jobbet. För oss tjänstemän handlar det till exempel om risken för ohälsosam arbetsbelastning. Och förhoppningsvis kommer man ute på arbetsplatserna att diskutera vilka prioriteringar och resurser som behövs för att alla ska kunna få nödvändig återhämtning efter en intensiv arbetsperiod.

Men som oftast i förändringsarbete behövs det ny kunskap och nya insikter. För att framför allt mindre företag ska uppmuntras till att fördjupa sina kunskaper om arbetsmiljö satsar PTK, LO och Svenskt Näringsliv 75 miljoner kronor under tre år för att utbilda skydds- och arbetsmiljöombud och chefer.

Den tredje goda nyheten är AFA Försäkrings nya FoU-program Hållbart arbetsliv. Under tre år kommer vi – arbetsmarknadens parter – att satsa 30 miljoner kronor på kunskap om de hinder och möjligheter som finns för organisationer och företag att bidra till ett hållbart arbetsliv.

Den satsningen kommer jag att återkomma till under våren, så det får bli en cliffhanger. Först måste vi i styrgruppen för programmet nämligen läsa och ta ställning till de inte mindre än 180 forskningsskisser som vi har fått in och komma fram till vilka som vi ska erbjuda att göra en fullständig ansökan.

För egen del står det morgonyoga som första insats i min almanacka för morgondagen. Det är mitt sätt att förhindra att nyårslöftena förbleknar till just bara löften: att ge förändringsarbetet plats i almanackan och att berätta om det.

Om Ann Lundberg Westermark

Ann är chef för förhandling och avtalsvård på PTK. Men hon är inte bara jurist, hon är även sjukgymnast, stadsråtta och kulturtant kamouflerad i kavaj.

Bloggare