Varför bry sig om tjänstepension när det finns Bodycombat? - PTK
Sök

Varför bry sig om tjänstepension när det finns Bodycombat?

Tänk dig att du är väldigt förtjust i marshmallows. Du får en sådan, och samtidigt ett erbjudande: Ät den nu, eller vänta och få två. Vad gör du?

Walter Mischels legendariska marshmallowexperiment i slutet av 1960-talet har fått stor spridning och refereras till i mängder av management- och populärpsykologilitteratur. Så vad har detta berömda experiment och kollektivavtal för gemensam nämnare?

Med jämna mellanrum görs undersökningar om människors syn på anställningsvillkor och förmåner. I vissa av dem framgår att man värdesätter förmåner som friskvårdsbidrag mycket högt, inte sällan högre än till exempel tjänstepension. I Min Pensions undersökning som presenterades nyligen tycker hälften av unga kvinnor att gymkort är den viktigaste löneförmånen. Vi inom kollektivavtalssvängen ska då skaka på huvudet och tycka det är förkastligt. Vad är det för fel på dessa unga kvinnor? Klarar de inte av grundläggande algebra? Känner de inte till Mischels forskning som visar att förmågan att skjuta på belöningar är avgörande för att leva ett framgångsrikt liv?

Det är nog inte de unga kvinnorna som är oss svaret skyldiga varför de tänker som de gör. Det är istället så att det är vi (parter, fackförbund, arbetsgivare) som gjort ett för dåligt jobb i att paketera ”förmåner” som kollektivavtal ger på ett relevant och begripligt sätt.

Vi inom PTK jobbar tämligen intensivt med att utbilda och informera inom pensions- och försäkringsfrågor. Vi undersöker effekterna av vårt informationsarbete regelbundet, och i våra egna undersökningar ser vi att kunskaperna om och attityderna till kollektivavtal stärkts betydligt. Men fortfarande finns väldigt mycket att göra.

Tyvärr är det få arbetsgivare som skriver hur mycket som betalats in till tjänstepension på medarbetarnas löneavier. Vi, och de övriga fackliga organisationerna, tenderar att beskriva kollektivavtal på ett sällsynt oattraktivt sätt, och texter om kollektivavtal ligger mycket diskret placerat på våra webbplatser.

Att unga kvinnor värdesätter en förmån som friskvårdsbidrag så mycket är därmed inte så märkligt. Ett gymkort (som används) är märkbart här och nu. Ett Bodycombat™-pass på SATS är mycket mer påtagligt än en utbetalning av tjänstepension som inträffar om 40 år. Så länge vi inte lyckas göra kollektivavtalen och dess innehåll begripligt och relevant kommer det fortsätta att vara så. 

Om Jonas Mellqvist

Jonas är kommunikationschef på PTK och har arbetat i facksvängen sedan 2003. Vinbonde i smyg. Köper gärna böcker och har läst flera av dem. 

Bloggare