PTK Rådgivningstjänst - PTK
Sök

PTK Rådgivningstjänst ger dig råd om din tjänstepension.

PTK Rådgivningstjänst

PTK Rådgivningstjänst ger dig oberoende råd om tjänstepensionen och premiepensionen, anpassade för just dig. Rådgivningstjänsten är till för dig som är privatanställd med tjänstepension ITP. Den kostar ingenting att använda. 

Du kan anpassa din tjänstepension på två sätt: dels genom att välja till eller välja bort de försäkringar som finns i tjänstepensionen, dels genom att hitta de bästa placeringarna för ditt pensionskapital. PTK Rådgivningstjänst hjälper dig med båda dessa saker. Syftet är att du ska få ut så mycket som möjligt av din tjänstepension.

Att använda rådgivningstjänsten är som att gå på ett rådgivningsmöte på banken. En skillnad är att du inte träffar någon person, en annan är att vi är helt oberoende. Vi har inget eget vinstintresse och får ingen provision, oavsett vad du väljer. Bakom tjänsten står PTK, som är en sammanslutning av 27 fackförbund.

Hur ska jag placera mina pengar?

Vi ställer två enkla frågor till dig: hur stor risk vill du ta och hur aktiv vill du vara? Sedan hittar vi den allra billigaste placeringen utifrån din profil. Skillnaden mellan olika placeringar kan nämligen vara stor. Utslaget över ett yrkesliv kan en tiondels procent högre avgift innebära att du betalar hundratusentals kronor extra till förvaltarna. För att se hur avgifterna påverkar din pension, kan du använda pensionskalkylatorn längst ner på startsidan. 

Varför är det viktigt att se över sitt efterlevandeskydd?

För att du ska vara säker på att din familj är tillräckligt skyddad om du skulle gå bort. Kan din familj bo kvar i huset eller lägenheten? Skulle de ha råd att behålla bilen? Vi vet, det här är rätt obehagliga frågor att tänka på. Och det är dessutom ganska krångligt att själv skapa sig en överblick. Men det är därför vi finns. Vi räknar åt dig så att du ska slippa. Och om vi råder dig att ha ett bättre skydd så hittar vi också den billigaste försäkringen på marknaden åt dig. En rådgivning tar inte mer än en timme. En bra investering för att skydda din familjs framtid.

Hur skyddar tjänstepensionen mig om jag blir sjuk?

En lite förvirrande men väldigt bra sak med tjänstepensionen är att den inte bara innehåller ålderspension. I tjänstepensionen ingår också en robust sjukförsäkring. Det innebär att om du har tjänstepension ITP så får du ungefär 90 procent av lönen under de tre första månaderna av en sjukskrivning. Saknar du tjänstepension får du bara ut cirka 80 procent, av maximalt 28 438 kronor per månad. Ju högre lön du har, desto mer ger sjukförsäkringen i tjänstepensionen om olyckan skulle vara framme.

Besök PTK Rådgivningstjänst för en gratis rådgivning redan idag!

Kontakta oss

Google Maps

Telefon: 08 - 440 85 00

Besöksadress:
Kungsgatan 57 A, 6tr, Stockholm

Skicka e-post