Strategirådet: Kollektivavtal hellre än egen lösning - PTK
Sök

Ingrid Rydell från Strategirådet AB

Strategirådet: Kollektivavtal hellre än egen lösning

Tre rutinerade konsulter startar eget bolag hösten 2014. De känner varandra, branschen och arbetsmarknaden. Nu vill de bygga upp en egen verksamhet och de vill ha bra villkor för sig själva och för tilltänkta medarbetare. För dem är kollektivavtal ett sätt att bygga in schyssta villkor i företaget.

Företaget, som huserar i en gammal butikslokal på söder i Stockholm, heter Strategirådet AB och sysslar med strategirådgivning åt samhällsaktörer. De har varit företag i knappt ett år men är inga duvungar i branschen. Alla delägare har gedigen erfarenhet av konsultverksamhet och rådgivning.  

- Vi är supermotiverade företagare. Vi har jobbat stenhårt med våra projekt och vi har pratat ihop oss om inriktning, strategi och mål. Nu vill vi växa och bli en attraktiv arbetsgivare och därför vill vi bygga in schyssta anställningsvillkor i företaget. Kollektivavtal är då ett självklart val , säger Ingrid Rydell, en av grundarna.

Det allmänna räcker inte till

Det allmänna trygghetssystemet räcker inte till. Utan tjänstepension, sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring, kan det bli ekonomiskt smärtsamt att bli långvarigt sjuk, vara barnledig och leva gott även som pensionär. Det här glömmer många företagare.

Den svenska modellen är kollektivavtalets moder. De färdigförhandlade avtalen för olika branscher, ger de anställda ett bra grundskydd. Är det smart med kollektivavtal även för företagare?

En av Sveriges hemligaste förmåner?

- Den svenska modellen är en lysande idé, fortsätter Ingrid. Synd bara att så få företagare känner till kollektivavtal och även anställda brukar vara osäkra. Om man frågar vem som helst om anställningsförmåner, så brukar de börja prata om friskvårdbidrag eller extra semesterdagar. Kollektivavtal måste vara  Sveriges hemligaste förmån.

Men vad är det som gör att Strategirådet AB, ett ungt starkt, växande bolag väljer att teckna kollektivavtal?

- Det är ett bra försäkringspaket. Vi som delägare och företagsledning vill ha bra sjukersättning, föräldralön och givetvis en bra pension, även om det är långt dit. Allt det och lite till ingår i kollektivavtalet. Vi har ingen HR-avdelning, för oss blir kollektivavtal en slags HR-tjänst, som är en förmån för alla medarbetare.  Precis som vi delägare har ett aktieägaravtal, som reglerar aktieägarnas åtaganden gentemot varandra så vill vi ha ett kollektivavtal som reglerar vårt arbetsgivaransvar. I vårt fall är vi ju även arbetsgivare åt oss själva. 

Smidigt att teckna hängavtal

Företagare som vill skaffa kollektivavtal kan göra som Strategirådet AB och teckna ett hängavtal. Då hänger man helt enkelt på en arbetstagarorganisation. Vilken facklig organisation man väljer att hänga på beror på vilken verksamhet man bedriver.  Strategirådet AB började sin resa mot kollektivavtal med att mejla fackförbundet Jusek och fick direkt ett avtalsförslag.   

- Vi gick noggrant igenom förslaget och hade lite frågetecken kring några formuleringar och villkor så vi bokade ett möte med Jusek. På mötet diskuterade vi sedan avtalet med en jurist och en ombudsman och kunde veckla ut våra frågetecken.

De tre entreprenörerna på Strategirådet AB hänger alltså på kollektivavtal för att det ger en grundtrygghet åt dem själva och åt kommande nya medarbetare. De vill vara en attraktiv arbetsgivare och de vill ha en smidig HR-lösning, för alla i företaget. De blir också billigare än motsvarande försäkringslösning på den öppna marknaden. 

Avtal som gynnar båda sidor

- Den svenska modellen fungerar även för mindre företagare. Hängavtalet är vårt sätt att smidigt lösa våra HR-frågor, säger Ingrid. Det är självklart med kollektivavtal för mig. Om fack och arbetsgivare har kommit överens om innehållet i avtalet, så är det antagligen ganska väl uttänkt. Motparter brukar inte komma till avtal som bara gynnar ena sidan. En överväldigande majoritet av alla som är anställda omfattas av kollektivavtal i Sverige, så varför skulle vi vilja ha någon egen slags vildavästernlösning? 

Skribent: Suzanne Rosendahl

Kontakta oss

Google Maps

Telefon: 08 - 440 85 00

Besöksadress:
Kungsgatan 57 A, 6tr, Stockholm

Skicka e-post