Vad kostar det att ha kollektivavtal? - PTK
Sök

Vad kostar det att ha kollektivavtal?

Själva avtalet kostar inte företaget någonting. Det som kostar är premien för de försäkringar som ingår – försäkringar som ansvarstagande företagare ändå tecknar för sina anställda.

För en anställd som tjänar 30 000 i månaden blir företagets kostnad för de rena försäkringarna cirka 250 kronor per månad. Därutöver kommer tjänstepensionen. Hur mycket den kostar beror på ålder, avtal och lön. 

Försäkringar

  1. Tjänstegrupplivförsäkringen TGL kostar 31–43 kronor per månad och anställd.
  2. Arbetsskadeförsäkringen TFA kostar 0,01 procent av lönesumman. Det blir 3 kronor per månad om lönen är 30 000 kronor i månaden.
  3. Omställningsförsäkringen hos TRR kostar 0,7 procent av lönesumman med hängavtal och 0,3 procent om arbetsgivaren är med i en arbetsgivarorganisation. Det blir 210 eller 90 kronor för den som tjänar 30 000 kronor i månaden.

Tjänstepensionen ITP

ITP är tjänstepensionen för privatanställda tjänstemän. Den finns i två varianter: ITP 1 och ITP 2. Den stora skillnaden för dig som arbetsgivare är att det är enkelt att räkna ut premien för den som har ITP 1, medan premien för ITP 2 är beroende av ålder, hur länge personen har arbetat, inkomst och tidigare inkomst.

  • Tjänstepensionen ITP 1 kostar 4,5 procent på månadslön upp till 38 438 kronor och 30 procent på det som överstiger den summan.
  • Tjänstepension ITP 2 är individuellt anpassad. Tanken är att de pengar som betalas in under ett arbetsliv ska räcka till att ge den anställda en andel av slutlönen i tjänstepension.

På knegdeg.se kan du få en god idé om hur stora premierna kan vara per månad för tjänstepensionen, både för den som har ITP 1 och den som har ITP 2.

Kontakta oss

Google Maps

Telefon: 08 - 440 85 00

Besöksadress:
Kungsgatan 57 A, 6tr, Stockholm

Skicka e-post

Knegdeg.se

Knegdeg.se

Dina pengar med eller utan kollektivavtal.

PTKs webbshop