Westander: Tjänstepension är grejen! - PTK
Sök

Patrik Westander från PR-byrån Westander

Westander: Tjänstepension är grejen!

PR-byrån Westander upptäckte att kollektivavtalet hade en tjänstepensionslösning utöver det vanliga.  En tjänstepension som gav långsiktig trygghet till lägre avgifter. På köpet fick företaget en samlad lösning som var enkel att hantera för ett mindre bolag.

Westander tecknade kollektivavtal 2011 i form av ett hängavtal med Jusek. Sedan dess har kollektivavtalet rullat på och resultatet är högre pension för alla på Westander till oförändrad kostnad.

- Vi har alltid varit måna om att ta arbetsgivaransvar och erbjuda schyssta löner, vinstdelning, delaktighet och gott ledarskap. Vi vill vara pr-branschens bästa arbetsplats. I dag ser vi det som ett misstag att vi väntade i över tio år med att teckna kollektivavtal, säger Patrik Westander, vd på Westander.

Att inte tillhöra en arbetsgivarorganisation och att ha medarbetare som inte är fackligt anslutna är snarare regel än undantag bland mindre företag. Ändå kan dessa företag vara schyssta arbetsgivare och betala in premier till tjänstepension. Om de istället skulle satsa på ett kollektivavtal skulle deras medarbetare få en rikare ålderdom till samma kostnad.

Obefogat motstånd mot kollektiva lösningar

- Kanske finns det något slags motstånd mot facket som är en ryggmärgsreflex, någon slags rädsla för kollektiva lösningar och MBL-möten, säger Patrik. Men det som regleras i kollektivavtalet borde vara en självklarhet för de allra flesta arbetsgivare. De handlar om att alla medarbetare ska ha schysst lön, rimlig arbetstid och bra pension. Så motståndet är ofta helt obefogat.

De som jobbar utan tjänstepension riskerar få ut mindre än hälften av sin lön när de går i pension. Det vet inte alla om. Och ju längre bort pensionen är, desto lättare blundar vi för detta faktum. Tillhör man de som har individuella pensionslösningar ingår ett visst risktagande och det krävs det kunskap och aktiva val.

Arbetsgivarens ansvar att tänka långsiktigt

- Tidigare kunde våra anställda avstå från att göra avsättningar till tjänstepension på vinstdelningen, men nästan alla prioriterade då att få pengarna här och nu. Jag kan förstå att en ung person gör det valet. Men att tänka långsiktigt på de anställdas pension ingår också i ansvaret som arbetsgivare. Med kollektivavtalet är det inget snack om saken, utan nu avsätter vi en viss procent till pension och försäkringar på alla löneutbetalningar.

Att teckna kollektivavtalet var en rationell process för Westander. De ville ha den bästa tjänstepensionslösningen för sina anställda. Företaget var inte med i någon arbetsgivarorganisation och valde därför att teckna ett hängavtal. Hängavtalet har samma tjänster som ett kollektivavtal men "hängs på" en facklig organisation i stället för en arbetsgivarorganisation. Man väljer avtalspartner utifrån bransch, yrkesgrupp och lämpligt fack. Bland Westanders medarbetare fanns Jusekmedlemmar. Företaget kontaktade Jusek och fick titta på ett standardavtal. Inom några veckor var avtalet tecknat.

- Vi tittade igenom vad några fackliga organisationer i vår bransch stod för. Sen kollade vi närmare på vad som gällde kring övertid och individgaranti, för att säkerställa att avtalet stämde med hur vi bedriver verksamheten, fortsätter Patrik. Avtalet rimmade väl med våra värderingar och allt gick smidigt med Jusek. De avgifter som försäkringsbolagen tar ut för våra anställdas tjänstepension är nu mycket lägre. Den kollektivavtalade tjänstepensionen ITP ger helt enkelt mer pension för pengarna.

Ingen motsättning mellan arbetsgivande och arbetstagande

Varför hakar ett företag som Westander på tanken kring kollektivavtal? Kanske för att det inte finns någon motsättning mellan "arbetsgivande" och "arbetstagande" i detta kunskapsföretag.

- I ett långsiktigt tänkande kunskapsföretag står arbetsgivaren och facket på samma sida. Vi vill ha den bästa tjänstepensionslösningen till våra anställda, så kollektivavtalet passar bra hos oss. Jag är stolt över att vi har en schysst arbetsplats. Stolt och inte nöjd, säger Patrik.

För Westander var kollektivavtal ett steg på vägen mot den goda arbetsplatsen. Men de är inte framme. De jobbar vidare mot en ännu bättre.

Skribent: Suzanne Rosendahl

Kontakta oss

Google Maps

Telefon: 08 - 440 85 00

Besöksadress:
Kungsgatan 57 A, 6tr, Stockholm

Skicka e-post