Arbetstagarledamöter i bolagsstyrelser

Publicerat 2019-05-20

På våra utbildningar får du kunskap och verktyg för att kunna engagera dig och nå inflytande som arbetstagarledamot i styrelsen. Vi har flera olika utbildningar beroende på hur din roll ser ut.
Foto: Juliana Wiklund

Uppdatering angående Corona: Vi har beslutat att ställa in eller flytta fram samtliga fysiska utbildningstillfällen i mars och april, med hänvisning till rekommendationer kring Coronaviruset. Är du redan anmäld till en utbildning hos oss under mars och april kommer du att få ett mejl från oss om vad som gäller för det tillfället och framåt.

PTK erbjuder ett flertal utbildningar för dig som arbetar i en bolagsstyrelse. Utbildningarna är kostnadsfria och du har rätt till ledighet med bibehållen lön under utbildningstiden. Här listar vi de utbildningar som går i vår.

Ta plats som arbetstagarledamot

För dig som är nyfiken på rollen.

En arbetstagarledamot får vara med och driva förändring på styrelsenivå och kan bidra till långsiktigt lönsamma bolag. Dessutom är det en gyllene chans för nya erfarenheter och personlig utveckling. Trots detta gapar många stolar tomma i bolagsstyrelser runt om i landet.

PTK:s webbutbildning riktar sig till dig som är nyfiken på rollen som arbetstagarledamot i en bolagsstyrelse. Du kanske är ombudsman, klubbordförande eller sitter i valberedning och vill få andra intresserade av rollen. Eller så är du själv privatanställd tjänsteman och vill bli arbetstagarledamot. Du som har vana av rollen kan också gå kursen för att bättra på dina kunskaper om uppdraget.

Rollen som bolagsstyrelseledamot

För dig som är ny i styrelsen och vill veta mer om ditt ansvar. Detta är vår grundutbildning, som är obligatorisk för att kunna gå övriga utbildningar.

Under denna endagsutbildning går vi igenom vad din roll innebär och hur du kan nå inflytande. Vi besvarar frågor som: Vilka rättigheter och skyldigheter har jag? Vad får jag säga på styrelsens möten? Vad får jag berätta för mina kollegor? Hur kan jag påverka? 

Vårens utbildningstillfällen:

  • 24 mars, Stockholm - Inställd
  • 5 maj, Stockholm - Inställd

Förståelse för ekonomi i styrelserummet

För dig som är med i en styrelse med minst tre planerade möten per år. 

Utbildningen ger dig den kunskap du behöver för att förstå de ekonomiska diskussioner som förekommer i styrelsearbetet. Under denna tredagarsutbildning besvarar vi frågor som: Vad är en årsredovisning? Vad ska det stå i en förvaltningsberättelse? Vad är ett rörelseresultat? Vad menas med soliditet? Hur vet jag när företaget mår bra? Denna utbildning är obligatorisk för att få gå Diplomutbildningen.

Utbildningstillfälle i vår:

Diplomutbildning

För dig som är med i en aktiv styrelse med minst fyra bolagsstyrelsemöten per år, och har hunnit delta i minst tre av dem.

Diplomutbildningen ger dig en bred kompetens inom bolagsstyrelsefrågor. Du får en fördjupad förståelse för ekonomi, analys och strategi. Utbildningen är ett paket i 2 delar.

Utbildning i vår:

  • 21–23 april och 26–29 maj - Flyttas fram

Kassaflödesanalys

För dig som har gått Förståelse för ekonomi men inte kvalificerar dig till Diplomutbildningen.

Den här utbildningen ger dig en förståelse för hur kassaflödet påverkar företagets ekonomiska situation. Vi besvarar frågor som: Hur hänger ekonomirapporterna ihop? Hur kan jag snabbt ta till mig en kassaflödesanalys? Hur påverkas företaget av in- och utbetalningar?    

Utbildning i vår:

Frågor?

Kontakta kursadministratör

08-440 85 00