Startsida

PTK söker en projektledare under ett år för att ta fram utbildningar om Trygghets­överenskommelsen

Publicerat 2021-11-04

Vill du göra skillnad i ett centralt skede på svensk arbetsmarknad? PTK söker en projektledare som under ett år ska ta fram ett helt nytt utbildningsutbud för PTK:s medlemsförbund, i nära samverkan med förbunden och kansliet. Sista ansökningsdag 30 november.

Du ska forma utbildningsinsatser för anställda och förtroendevalda vid PTK:s medlemsförbund om den nya Trygghetsöverenskommelsen. Du ska driva ett projekt utifrån de behov av kunskap och stöd som finns hos PTK:s 25 medlemsförbund. Syftet är att regler ska vara kända och kunna tillämpas av förbunden, när ny lagstiftning och ett nytt huvudavtal enligt plan träder ikraft och börja tillämpas under 2022.

Till din hjälp har du en eller flera arbetsgrupper med representanter från medlemsförbunden. Ni kommer tillsammans att ta fram olika typer av utbildningar och material för kunskap och förankring av Trygghetsöverenskommelsen inom förbunden. Det handlar i stor utsträckning om digitala och webbaserade utbildningsinsatser men också skriftliga material.

Din bakgrund

Du har erfarenhet av att arbeta i en facklig organisation, gärna från något av PTK:s 25 medlemsförbund. Du är en vass skribent och du är van att förstå och hantera komplext material för att anpassa det till olika kanaler och målgrupper. Du är lösningsorienterad och trivs med att jämka olika intressen i samverkan. Du bör ha erfarenhet av digitala kanaler och operativt arbete i digitala plattformar

PTK befinner sig i ett förändringsarbete där allt mer kunskapsöverföring sker digitalt. Du motiveras av att arbeta med dagsaktuella frågor och göra skillnad i ett viktigt skede på svensk arbetsmarknad.

PTK – förhandlar och utbildar

PTK är en facklig arbetsmarknadspart som förhandlar kollektivavtal och utbildar på uppdrag av 25 fackförbund. Det här uppdraget förenar våra kärnuppdrag: att ta fram utbildningsinsatser av en rykande färsk överenskommelse.

PTK:s kansli sitter i nyrenoverade lokaler vid Fridhemsplan. Vi är 16 personer på kansliet och vi arbetar i nära samarbete med våra 25 medlemsförbund. Vi räknar med att du till största delen kommer att jobba på plats på kansliet, efter överenskommelse. Läs mer om oss på ptk.se.

Ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta kanslichef Kristina Rådkvist, kristina.radkvist@ptk.se, 08-440 85 23 eller kommunikationschef Emilia Emtell, emilia.emtell@ptk.se, 08-440 85 26.

Låter det intressant? Skicka din ansökan med cv och personligt brev till PTK:s kanslichef Kristina Rådkvist. Genom att skicka in dina personuppgifter och ansökningar till oss har du läst, förstått och accepterat vår datapolicy vid rekryteringen som du hittar här.

Sista ansökningsdag är den 30 november 2021. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Fackliga företrädare på PTK:s kansli

Eva Kågström (Akademikerföreningen) eva.kagstrom@ptk.se, 08-440 85 27 och Daniel Gullstrand (Unionen) daniel.gullstrand@ptk.se, 08-440 85 16.