Startsida

PTK söker utbildningsansvarig bolagsstyrelsefrågor

Publicerat 2021-10-05

Vill du få arbetstagarnas representanter att arbeta aktivt i bolagsstyrelserna? PTK söker en utbildare i ekonomi och analys med kunskap om lagar och regler. Du ska även utveckla PTK:s utbildningsprocess och nya webbaserade utbildningar. Sista ansökningsdag 31 oktober.

PTK söker en utbildare som ska utveckla och genomföra utbildningar inom bolagsstyrelseområdet. Målet är att inspirera arbetstagarnas representanter till att arbeta aktivt i bolagsstyrelserna. Du utbildar i ekonomi och analys, lagstiftning, regler, rättigheter och skyldigheter. I ditt uppdrag ingår även att utveckla PTK:s utbildningsprocess och nya webbaserade utbildningar.

Du kommer att ingå i utbildningsteamet och arbeta nära våra andra utbildningsansvariga. Utbildningarna genomförs digitalt samt i internatform vilket kan innebära flera övernattningar.

Din bakgrund

Vi tror att du har flerårig erfarenhet av redovisningsekonomi och analys och en akademisk examen inom företagsekonomi eller liknande. Dessutom har du erfarenhet av och stort engagemang för vuxenutbildning och pedagogik. Du är intresserad av att i utbildning använda och utveckla digitala verktyg och tekniska lösningar.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av lokal facklig verksamhet och det är meriterande med erfarenhet av styrelsearbete i någon form.

För att trivas hos oss är du en teamorienterad person som gillar att utbilda och utveckla individer. Du har en förmåga att tänka nytt, är strukturerad och lösningsorienterad. Du motiveras av att arbeta i en organisation i förändring där fokus läggs på förbättring och uppföljning av satta mål.

PTK är en facklig arbetsmarknadspart som förhandlar kollektivavtal och utbildar på uppdrag av 25 fackförbund. Ett av våra uppdrag är att utbilda arbetstagarledamöter som arbetar i bolagsstyrelser. Alla våra utbildningar är kostnadsfria och vi erbjuder allt ifrån orienterande webbkurser för den som är nyfiken på rollen till specialiserade ekonomiutbildningar och en längre diplomutbildning. Under pandemin har våra utbildningar främst varit digitala, och vi planerar nu för en blandning av digitala och fysiska utbildningar. Läs mer om

PTK:s kansli sitter i nyrenoverade lokaler vid Fridhemsplan. Vi är 16 personer på kansliet och vi arbetar i nära samarbete med våra 25 medlemsförbund. Läs mer om oss på ptk.se.

Ansökan

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan här!

Sista ansökningsdag är den 31 oktober 2021.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ebba Levin på ebba.levin@novare.se, 0735-23 30 17 eller Ambjörn Ingvaldson på ambjorn.ingvaldson@novare.se, 0761-62 36 89. Urval och intervjuer sker löpande. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med anledning av GDPR.

Fackliga företrädare på PTK:s kansli

Eva Kågström (Akademikerföreningen) eva.kagstrom@ptk.se, 08-440 85 27 och Daniel Gullstrand (Unionen) daniel.gullstrand@ptk.se, 08-440 85 16.