Arbeta utomlands är en av Sveriges 100 bästa sajter

Publicerat 2019-03-06

Bland alla tusen och åter tusen webbplatser som finns i Sverige så har PTK:s sajt Arbeta utomlands placerat sig på topp 100. Ett bevis på att omvandlingen från bok till webbplats varit lyckosam.

Det är idg.se som årligen utser topp 100 av Sveriges bästa webbplatser. Och i år är PTK:s webbplats arbetautomlands.se nominerad i kategorin hederspris.

Sajten har funnits i drygt ett år och är en utveckling av en handbok som PTK gett ut i många år. Med målgruppsanpassad information och reportage ger arbetautomlands.se inspiration och fakta till privatanställda tjänstemän som vill utvecklas och växa i ett nytt land.

– Det är roligt att vi har fått den här fina bekräftelsen. Det är en riktigt bra webbplats med enkla checklistor och intressanta reportage, säger Ingrid Sundberg, ansvarig för digitala kanaler på PTK.

Arbetautomlands.se ger information om vad man bör tänka på innan, under och efter utlandsvistelsen. Användaren kan anpassa sidan utifrån om man är utsänd av en svensk arbetsgivare, medföljande till en partner som ska arbeta utomlands, arbetssökande eller lokalt anställd av en utländsk arbetsgivare. Man kan också filtrera informationen utifrån var i världen man kommer att arbeta.

– Arbetautomlands.se är ett måste för en privatanställd tjänsteman som ska iväg eller som redan jobbar utomlands. Det är den enda sajten i Sverige som har samlad information om de här frågorna, säger Ingrid Sundberg.