Bra läge att få rådgivning om tjänstepension

Publicerat 2018-10-02

Från 1 oktober finns det nya försäkringsbolag inom valet för tjänstepensionen ITP och nya lägre avgifter. Alltså är det ett bra tillfälle att göra en ny rådgivning om din tjänstepension.

Två miljoner svenskar omfattas av ITP, den kollektivavtalade tjänstepensionen för privatanställda tjänstemän. Och för att du som har ITP ska få så bra tjänstepension som möjligt gör vi på PTK regelbundet en upphandling av de försäkringsbolag som finns att välja på. I våras blev den senaste upphandlingen klar och då skedde en del förändringar gällande vilka försäkringsbolag man kan välja på.

- Sedan parterna PTK och Svenskt Näringsliv genomförde den första upphandlingen har avgifterna pressats  78 procent jämfört med motsvarande fonder på öppna marknaden. Så det finns stort värde av att omfattas av kollektivavtalet och ITP, säger Anders Ångbäck, ansvarig för PTK Rådgivningstjänst.

De nya bolagen och de nya avgifterna började gälla den 1 oktober 2018 så nu är ett bra tillfälle för dig och dina kollegor att se över era val inom ITP.

- Mitt bästa och enklaste tips till dig är att gå in på rådgivningstjänst.se. Där får du gratis och personlig rådgivning om din tjänstepension ITP, säger Anders Ångbäck.

Fakta ITP-upphandling

Vid fyra tillfällen har Collectum, på uppdrag av Svenskt Näringsliv och PTK, upphandlat de försäkringsbolag som får förvalta tjänstepensionen ITP. Upphandlingarna har trätt i kraft 2007, 2010, 2013 och 2018.