Dags att fira Tjänstepensionens dag

Publicerat 2019-09-23

När firade du din mest värdefulla arbetsförmån senast? Nu på fredag den 27 september är det i alla fall dags, när Tjänstepensionens dag går av stapeln.

För nionde året i rad går Pensionssverige ihop och uppmärksammar Tjänstepensionens dag. Syftet är att rikta strålkastarljuset mot en viktig förmån som alltför ofta kommer i skymundan. Ungefär 9 av 10 anställda svenskar har tjänstepension, men bara 1 av 10 tänker på att ta upp tjänstepensionen när de söker jobb. En färsk Sifoundersökning bland svenskar i arbetsför ålder visade att endast 12 procent pratade om tjänstepension på sin senaste anställningsintervju.

– Vi vill uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida inkomsten som pensionär. Det borde vara lika självklart att prata om tjänstepensionen som att prata om lönen på jobbintervjun, säger Anna Allerstrand, pensionsspecialist på PTK.

Sprid budskapet!

En anledning till att folk inte pratar tjänstepension kan helt enkelt vara att de inte känner till att de har det, eller vet hur viktig den är för den totala pensionen. Därför behöver vi din hjälp att sprida kunskap till dina kollegor eller förbundsmedlemmar.

I vår verktygslåda för Tjänstepensionens dag hittar du bilder och annat material att använda i till exempel sociala medier och på intranät. På Tjänstepensionens dags facebooksida kommer det under veckan att publiceras filmer och inlägg med jämna mellanrum. Dessa får du gärna dela i dina egna kanaler för att öka spridningen.

I år kretsar kampanjen kring en trallvänlig pensionsdänga som Thomas G:son och Henrik Sethson har skapat. Låten har spelats in av dansbandet Sannex och släpps den 27 september på Spotify och Youtube. 

Dags att sprida lite feststämning kring vår finaste förmån!

Om Tjänstepensionens dag

Tjänstepensionens dag firas alltid den 27 september, i år för nionde gången. Dagen syftar till att uppmärksamma tjänstepensionens betydelse för den framtida inkomsten som pensionär.

Organisationerna som står bakom dagen i år är Afa försäkring, Alecta, AMF, Collectum, Folksam, Folksam LO Pension, Fora, Handelsbanken, KPA Pension, Lifeplan, Länsförsäkringar, Min Pension, Nordea, Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR), Pensionsmyndigheten, Pensionsvalet, PRI Pensionsgaranti, PTK, Skandia och Statens tjänstepensionsverk (SPV).