Ny digital kurs för dig som är nyfiken på ekonomi

Publicerat 2020-06-23

Är du nyvald bolagsstyrelseledamot och vill förbättra dina kunskaper i ekonomi? PTK:s nya kurs tar dig genom grunderna i styrelserummets ekonomi.
Foto: Juliana Wiklund

– Många som är nya i rollen som styrelseledamot är inte vana vid ekonomisk terminologi och ekonomiska rapporter. Med den här kursen vill vi erbjuda en mjukstart in i ekonomins spännande värld, berättar Louise Widén, pedagogiskt ansvarig för bolagsstyrelseutbildningarna på PTK.

Kursen Nyfiken på ekonomi är en digital utbildning som går igenom ekonomins grundläggande begrepp. Du får till exempel lära dig om hur årsredovisningen är uppbyggd, vad skillnaden är mellan resultat- och balansräkning och vad olika nyckeltal betyder.

Det här är den andra digitala kursen som PTK:s experter på bolagsstyrelsefrågor tagit fram. I våras lanserades kursen Ta plats, som handlar om rollen som arbetstagarledamot. Efter fin respons började Louise och hennes kollega Ylva Peterson arbeta med en ny utbildning, den här gången med ekonomi i fokus.

– Vi ville ta fram ett stöd till nyvalda styrelseledamöter, som har ett ansvar att fortlöpande kunna bedöma bolagets ekonomiska situation, säger Louise.

Kursen passar också bra att gå som en introduktion om du planerar att gå PTK:s utbildning Förståelse för ekonomi i styrelserummet. Men Louise uppmuntrar alla som är nyfikna på ekonomi att gå kursen.

Finns det något särskilt man ska tänka på som nyvald ledamot?

– Våga fråga! Ekonomi är inte någon vetenskap. Det finns till exempel olika benämningar för samma begrepp vilket kan vara frustrerande. Är ekonomi nytt för dig är det därför extra viktigt att vara säker på vad som menas, säger Louise.