Inspiration och nätverkande på bolagsstyrelsedag

Publicerat 2018-11-06

PTK arrangerade för första gången en egen dag om bolagsstyrelsefrågor. Forskare, styrelseproffs och arbetstagarrepresentanter delade med sig av sina erfarenheter.
Styreslesproffset Kia Orback Pettersson delar med sig av sina erfarenheter på PTK:s bolagsstyrelsedag.
Styreslesproffset Kia Orback Pettersson delar med sig av sina erfarenheter på PTK:s bolagsstyrelsedag. | Foto: Juliana Wiklund

Oavsett företagets storlek eller bransch är det mycket som är gemensamt för den som är arbetstagarrepresentant i en bolagsstyrelse. Därför arrangerade PTK en egen dag för inspiration och nätverkande.

Inledde gjorde styrelseproffset Kia Orback Pettersson som delade med sig av sina erfarenheter. Hon har goda upplevelser av arbetstagarrepresentanter i styrelser. De har kompetenser som alla i styrelsen kan ta del av. Men för att lyckas i styrelserummet måste man vara nyfiken att lära sig av de andra ledamöternas kompetenser, menar hon.

Våga ta plats

Något som återkom under dagen var att våga ta plats och att helst inte vara ensam arbetstagarrepresentant i styrelserummet. Var aldrig färre än två uppmanade flera av deltagarna på scenen.

Marie Trollenvik, som är arbetstagarrepresentant på Stampen, berättade om hur det är att arbeta i styrelsen i ett företag i kris. Hon hamnade mer eller mindre av en slump i styrelsen och fick en rivstart på sin styrelsekarriär. Det blev tjugo styrelsemöten på några månader då bolaget genomgick en rekonstruktion.

– Det svåraste var att hantera när man inte fick prata med sina kollegor om vad som pågick. Jag kunde inte heller säga till chefen att jag behövde lägga tid att läsa på inför mötena eftersom jag inte fick berätta vad vi jobbade med i styrelsen, berättade hon.

Vad tyckte deltagarna?

Forskaren var kanske lite provocerande eftersom hon tog upp saker man inte brukar prata om.

Mari Carlqvist Scania i Södertälje

Andra arbetstagarrepresentanter tipsade om vad man kan tänka på för att känna sig bekväm med styrelsearbetet.

– De andra ledamöterna är intresserade av oss, så var inte rädd. Ta till vara på luncher och fikaraster att prata med de andra ledamöterna. Allt blir enklare när man lär känna varandra bättre, tipsade Håkan Westerberg som är arbetstagarrepresentant i SEB:s styrelse.

Var med i strategiska processer

Sophie Nachemson-Ekwall forskar på bolagsstyrelsefrågor vid Handelshögskolan i Stockholm. Hon menar att många börsnoterade företag är för fokuserade på att generera vinst och missar intressentperspektivet.

– Vi behöver fler aktörer när företag byter ägare för att få bredare beslutsunderlag. Där kommer facket in i bilden. De ska vara med i den strategiska processen i större utsträckning än vad de är i dag. Bolagen behöver också uppdatera sin syn på arbetstagarrepresentanter och släppa in dem i det arbetet, anser hon.

PTK:s ordförande Martin Linder avrundade dagen med att dela med sig av sina erfarenheter från när han arbetade som arbetstagarrepresentant i Volvos styrelse.

– Till en början var jag väldigt imponerad av höjdarna i styrelsen. Men sen såg jag ett mönster i hur de jobbade och vågade ta en mer aktiv roll. Jag märkte också att de övriga ledamöterna suktade efter arbetstagarrepresentanternas syn på om styrelsens strategier verkligen fungerade i verkligheten, berättade han.