Lär dig mer om pension och försäkringar

Publicerat 2019-02-11

Ta chansen att lära dig mer om vad det innebär att arbeta på en arbetsplats med ett ITP-avtal. Boka PTK:s pensionsinformatör och få nya insikter i kollektivavtalets möjligheter. Pensioner och försäkringar behöver inte vara krångligt.

PTK:s pensionsinformatör Calle Eriksson åker runt till arbetsplatser över hela Sverige och berättar om vad ITP-avtalet och de försäkringar som ingår innebär för dig som anställd. 

Varför ska jag boka en informationsträff med dig?

– Många är omedvetna om vilka bra förmåner de har via ITP-avtalet. Det finns också en föreställning om att pensioner och försäkringar är svårt och krångligt. Det vill jag avväpna genom att på ett enkelt och begripligt sätt förklara hur allt hänger ihop. Det behöver inte vara svårt om du fokuserar på det som du kan påverka. Dessutom är jag oberoende och försöker inte påverka någon. Jag informerar endast om avtalet och hur du får ut det mesta av det.

Vad får jag veta?

– Jag går igenom det viktigaste att känna till om den allmänna pensionen, tjänstepensionen (ITP) och det försäkringsskydd som ingår. Det handlar om mer än pension. Många känner till exempel inte till att det ingår bra arbetsskade- och sjukförsäkringar i ITP-avtalet.

Vilka är de vanligaste frågorna du brukar få?

– Många frågar om vilket efterlevnadsskydd de bör ha och hur viktigt det är att välja fonder. Jag brukar bland annat tipsa om PTK:s digitala rådgivningstjänst. Det är ett enkelt och helt gratis verktyg som hjälper dig att välja såväl vilket efterlevnadsskydd som kan vara lämpligt och hur du kan placera dina pensionspengar.

Till vem riktar sig träffarna?

– De riktar sig till de arbetsplatser som har ITP-avtal. Jag ser gärna att så många som möjligt passar på att komma. Det spelar ingen roll om du är chef eller medarbetare och du behöver inte heller vara med i facket – alla är välkomna! 

Hur gör jag för att boka?

– Är du arbetsgivare eller försäkringsinformatör är det bara att höra av dig till mig per mejl, telefon eller via vårt bokningssystem. Kolla gärna upp innan att det fungerar att jag kommer under arbetstid. Om det inte är möjligt kan jag även hålla informationsmötet efter arbetstid. Jag kan anpassa längden på mötet efter dina önskemål men cirka en och halv timme brukar vara lagom. Om du hellre ordnar träffen själv kan jag finnas med och svara på frågor.

Boka tid

Carl-Johan Eriksson

Pensionsinformatör

08-440 85 37

076-941 75 72