Martin Wästfelt ny ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp

Publicerat 2019-09-20

Martin Wästfelt är ny ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. Han tar över rollen efter Niklas Hjert, som blir vd för det nybildade partsbolag som ska arbeta med information om kollektivavtalade försäkringar.
Martin Wästfält
Martin Wästfelt, ny ordförande i PTK:s förhandlingschefsgrupp. | Foto: Ola Hedin

- Det ska bli roligt och spännande att ta över ansvaret efter Niklas Hjert i PTK:s förhandlingar. Min erfarenhet som ordförande i PTK:s juristgrupp är en stor fördel. Samtidigt är det en ny utmaning att leda förhandlingschefsgruppens arbete. Jag ser mycket fram emot att jobba med övriga förhandlingschefer, säger Martin Wästfelt.

En högaktuell förhandlingsfråga just nu är förhandlingarna om anställningstrygghet mellan PTK, LO och Svenskt Näringsliv som är i full gång. Just dessa frågor är något av Martin Wästfelts specialitet. Han undervisar i arbetsrätt på Stockholms universitet och är medförfattare till flera böcker om anställningsskydd och arbetsrätt.

- Martin Wästfelt är redan en etablerad person i de här sammanhangen. Det känns tryggt att han får ta över Niklas roll som ordförande i förhandlingschefsgruppen, säger Martin Linder, PTK:s ordförande.

Martin Wästfelt är chefsjurist på Unionen sedan 2010. Han har lång bakgrund från Unionen och Sif, där han drivit flertalet mål i domstol och skiljenämnd samt varit med i kollektivavtalsförhandlingar inom industrin och Almega. Genom sin tidigare roll som ordförande i PTK:s juristgrupp har han redan varit djupt involverad i PTK:s förhandlingsverksamhet under lång tid.