PTK gör det lättare att arbeta utomlands

Publicerat 2017-10-24

Att arbeta utomlands är en chans att utvecklas, få nya erfarenheter och att växa. Men för att äventyret utomlands ska bli en positiv upplevelse krävs förberedelser och tillgång till information. På arbetautomlands.se finns all information om att arbeta utanför Sverige samlat.

Att arbeta utanför Sverige är något många tänker göra under sitt yrkesverksamma liv. Fyra av tio tjänstemän under 36 år tror att de kommer att arbeta utomlands någon gång, visar PTKs undersökningar. Och av de som redan har gjort det tycker majoriteten, sex av tio, att deras karriär gynnades av att ha arbetat utanför Sverige.

Oavsett om du har lösa tankar eller spikade planer så har vi samlat det du behöver veta – innan du ska åka, under tiden du är iväg och efter att du kommit hem.

– Vårt mål med arbetautomlands.se är att samla information på ett ställe och förenkla för alla som har ett erbjudande om att arbeta utanför Sverige eller som skulle vilja göra det, säger Jonas Mellqvist, kommunikationschef på PTK.

Arbetautomlands.se är framtagen av PTK på uppdrag av våra 26 medlemsförbund. Här finns fakta om kontrakt, anställningsvillkor och lön. Du kan läsa reportage och berättelser om hur det är att arbeta i Malaysia, hur det funkar att vara med familjen i Dubai och hur livet som gränspendlare över Öresundsbron kan te sig. Vi har också samlat bloggar, nätverk och grupper för svenskar utanför Sverige som kan vara en hjälp i förberedelserna inför utlandsvistelsen.