PTK i Almedalen

Publicerat 2018-06-14

Pensioner var temat för PTK:s aktiviteter i Almedalen i år. Först ut var debattävlingen Pensionskampen som följdes av ett seminarium där vi lanserade en rapport som slår hål på myter om tjänstepension.
Pokal och såpbubblor till vinnaren i Pensionskampen 2018.
Pokal och såpbubblor till vinnaren i Pensionskampen 2018. | Foto: Anders Regnell

Pensioner var temat för PTK:s aktiviteter i Almedalen i år. Först ut var debattävlingen Pensionskampen. Den följdes av ett seminarium där vi lanserade en rapport som slår hål på en del myter om tjänstepension.

Pensionskampen

Pensionskampen är en lättsam debattävling på fullt allvar där fyra något yngre, och fyra något äldre proffstyckare drabbar samman. Deltagarna diskuterar hur pensionssystemet egentligen funkar, hur de ser på livet efter jobbet och vad kan de egentligen kan om sin egen pension. När debattörerna har gjort sitt är det upp till publiken att bestämma vem som förtjänar pensionskronan.

Läs mer eller se i efterhand:

Sant och falskt om tjänstepensionen

I debatten om pensionssystemet får ofta tjänstepensionen rollen som det svarta fåret, ett hinder för ett längre arbetsliv eller jämställda pensioner. PTK lanserar nu en rapport med fakta om tjänstepensionen. Under seminariet diskuterar vi hur politiker och parter tillsammans kan skapa förutsättningar för att utveckla både den allmänna pensionen och tjänstepensionen.

Läs mer eller se i efterhand: