PTK:s expert är årets pensionsspecialist

2018-01-22

PTK:s pensionsexpert Dan Wallberg har tilldelats utmärkelsen Årets pensionsspecialist 2017.
PTK:s pensionsexpert Dan Wallberg är utsedd till Årets pensionsspecialist 2017.
PTK:s pensionsexpert Dan Wallberg är utsedd till Årets pensionsspecialist 2017. | Foto: Ari Luostarinen

Vid en ceremoni den 23 januari blev det klart att PTK:s pensionsexpert Dan Wallberg är utsedd till Årets pensionsspecialist 2017. Det är Nätverket för pensionsspecialister, NPS, och tidningen och nyhetsbrevet Pensioner & Förmåner som arrangerar den årliga utmärkelsen. Deras läsare har röstat på fem kandidater och nu är alltså 2017-års vinnare utsedd.

Motivering - Årets pensionsspecialist 2017

Dan Wallberg är en tungviktare i pensionsringen. Han har arbetat som pensionsexpert i över 30 år. Han vet allt som är värt att veta om ITP-planen och har under de senaste åren varit pensionsförhandlare hos PTK. Dan Wallberg är en förkämpe för upphandling och han kommer inom kort att tillsammans med Svenskt Näringsliv i ITP-nämnden besluta om vilka bolag som blir valbara i ITP-planen från den 1 oktober 2018.

Hur känns det att vara årets pensionsspecialist?

- Det är kul att bli uppmärksammad av den egna branschen. Jag blev glatt överraskad. Det känns som att det vi gör och står för på PTK är på rätt väg.

Varför vann just du?

- Jag tror att det har att göra med att det vi gör på PTK är något som alla värnar om. Även om vi inom branschen inte alltid är överens tycker nog de flesta att det vi har åstadkommit är jäkligt bra. Den erfarenhet jag har efter snart 35 år i branschen spelar nog också in. Men jag ser det mer som att det är PTK som har vunnit, inte jag personligen. Vi är ju många som jobbar med det här, även om jag ofta är den som syns utåt.

Vad hoppas du på inför 2018?

- Att vi får skörda frukterna av det arbete vi gjorde förra året – det vill säga att vi gör en bra upphandling och att vi går iland med förhandlingarna med KFO på ett bra sätt. PTK arbetar med många bra pensionsexperter och samarbetar bra med förbunden – det ska vi fortsätta med.

Om du skulle ge ett enda råd till en privatperson kring pension, vad skulle det vara?

- Jobba på en arbetsplats som har kollektivavtal!

Dan Wallberg

Pensionsexpert

08-440 85 34

070-555 58 34