SRAT ny medlem i PTK

Publicerat 2018-01-01

SRAT är ny medlem i PTK från 1 januari. Med 27 fackförbund som medlemmar får PTK ännu större kraft att samverka om bland annat pension och försäkringar.

Från och med 1 januari består förhandlings- och samverkansorganisationen PTK av 27 fackförbund. Ny medlem är SRAT, ett fackförbund som organiserar akademiker inom hälsa, kommunikation och förvaltning.

– Nu när ytterligare ett fackförbund ansluter sig till PTK blir vi en ännu starkare part på svensk arbetsmarknad. Vi ser fram emot fortsatt samverkan kring de viktiga frågorna pension, försäkring, inflytande, omställning och arbetsmiljö, säger Martin Linder, ordförande i PTK.

SRAT har 15 000 medlemmar varav drygt 4 000 inom PTKs område. SRAT är uppbyggt av 24 föreningar, där de största yrkesgrupperna inom privat sektor är följande legitimationsyrken: tandhygienister, optiker och kiropraktorer.

– Jätteroligt att vi nu blir medlemmar. Det är en fråga vi har haft med på vår agenda under många år. Vi ser fram emot ett bra samarbete, säger SRATs förbundsordförande Anitha Wijkström.

Martin Linder

ordförande i PTK