Startsida

Texter till intranät

Publicerat 2021-03-18

Här finner du texter du kan använda för att uppmärksamma dagen på ditt intranät, eller någon annan bra plats där kollegorna går in och kikar emellanåt.

Fem tips för en bättre pension

Den 27 september är det Tjänstepensionens dag.
Därför bjuder vi på fem tips för en bättre pension!

1. Säkra tjänstepensionen

Se till att arbeta hos en arbetsgivare som betalar en tjänstepension till dig.
På vårt företag har vi tjänstepension. Punkt 1 kan du alltså bocka av!

2. Skaffa dig en samlad bild

På minpension.se kan du göra din egen pensionsprognos och få en samlad bild av din framtida pension. Där ingår såväl den allmänna pensionen som tjänstepensionen samt det eventuella privata sparandet.

3. Bestäm hur engagerad du vill vara

Bestäm hur engagerad du vill vara i tjänstepensionsvalen. Om du är lite engagerad eller inte engagerad alls, välj en traditionell försäkring. Om du vill vara mer engagerad, välj en fondförsäkring och följ utvecklingen med jämna mellanrum.

4. Se över avgiften

Se till att betala så låga avgifter som möjligt för ditt pensionssparande oavsett om det gäller premiepensionen, tjänstepensionen eller det privata sparandet. En procentenhet lägreavgift kan ge upp till 25 procent mer i pension. Jämför till exempel med hur mycket en procentenhet på bolånet påverkar privatekonomin.

5. Välj och välj bort

Välj återbetalningsskydd om du har familj, men skippa det annars. Att ha återbetalningsskydd för tiden fram till pensionsåldern sänker inte din pension nämnvärt, men är en trygghet. Fundera sedan på att ta bort återbetalningsskyddet när du går i pension, eftersom det kan öka din pension.

Grattis, du har tjänstepension!

Den 27 september är det Tjänstepensionens dag. Det uppmärksammar vi genom att säga: Grattis! Du har tjänstepension! Det är det faktiskt inte alla som har.

Här på företaget sätter vi varje månad av pengar till din framtida pension. Det betyder att du får mer pengar att röra dig med när du blir pensionär.

PS. Hur mycket du får i plånboken när du går i pension kan du få koll på genom att logga in på minpension.se