Gå en utbildning så snabbt som möjligt

Publicerat 2024-01-15

När den lokala klubbordförande tipsade Veronica Hahlin om att bli bolagets första arbetstagarledamot i styrelsen var hon inte sen att tacka ja. Ordförande tipsade om att gå PTK:s utbildning – något hon uppmanar fler att göra.

– Jag går en kurs så fort som möjligt, tänkte Veronica Hahlin, efter att hon i februari blivit ordinarie arbetstagarledamot i SoliferPolar AB:s styrelse.

Första kursen var Rollen som bolagsstyrelseledamot. På den digitala kursen var det många som knappt visste vad uppdraget innebar trots att man hade haft det i flera år.

– Kursledarna Ylva Peterson och Henrik Emanuelsson hörde säkert våra andetag när de berättade våra rättigheter och skyldigheter, och att det kan gå riktigt illa, berättar Veronica Hahlin. Men deras ord att vi bara är människor, och är det något man undrar över måste man våga fråga är något jag burit med mig – för frågar det gör jag.

Insyn och påverkan

Till vardags är Veronica Hahlin försäljningsadministratör på SoliferPolar i Dorotea. SoliferPolar tillverkar husvagnar och säljer husbilar och firar i år 60-årsjubileum. De cirka 100 anställda arbetar med konstruktion, ekonomi, marknad och produktion. Veronica har jobbat där i 6,5 år och i arbetsuppgifterna ingår många internationella kontakter med säljare, återförsäljare och produktionen.

Med sina erfarenheter kan hon ganska mycket om företaget. Tillsammans med sina tidigare erfarenheter känner hon att hon kan bidra till företagets utveckling. Samtidigt innebär bolagsstyrelseuppdraget fler utmaningar och möjligheter att göra något bra.

Veronica valde att gå klassrumsversionen av Förståelse för ekonomi eftersom hon ogillar att sitta still och bara mata in information. Hon är mycket nöjd med den kursen och uppskattar att materialet finns tillgängligt efter kursen att gå tillbaka och kolla.

– Kursen var fantastiskt bra och alla klickade. Under grupparbetena tog vi hjälp av varandra för att diskutera, förklara och förstå uppgifterna för att till sist ta en stor gruppdiskussion säger Veronica Hahlin. Dessutom är Henrik Emanuelsson och Ylva Peterson riktigt duktiga lärare.

Hon har fått mycket bra information och är glad att ha gått båda kurserna så snart efter hon blivit invald. Nästa utmaning är nu att få in en suppleant så de blir två arbetstagarledamöter som kan jobba tillsammans.