PTK:s utbildningsstiftelse

PTK:s utbildningsstiftelse bildades i slutet av 1970-talet med syftet att bland annat främja tjänstemannaorganisationernas utbildningsverksamhet. Fram till 2018 drev man konferenshotellet Djurönäset.

PTK:s utbildningsstiftelse har tre ändamål:

  • Främja tjänstemannaorganisationernas utbildningsverksamhet
  • Stödja anskaffande eller drift av en kursgård
  • Understödja utbildning till enskilda personer och ideella organisationer

PTK:s utbildningsstiftelse byggde upp konferenshotellet Djurönäset i slutet på 1970-talet och har drivit verksamheten sedan dess. Från början var det en kursgård för fackförbund. Idag är det en av landets största konferensanläggningar. Den 6 februari 2018 blev det klart att anläggningen sålts till Dinera AB.

De pengar som försäljningen av Djurönäset ger kommer att användas för att stärka utbildningsstiftelsens kärnverksamhet, som handlar om att på olika sätt bedriva och ge stöd till facklig utbildning. De senaste åren har stöd till utbildningsverksamhet beviljats genom stipendier till olika insatser i medlemsförbunden.

Utbildningsstiftelsens styrelse har fattat beslut om att inom de närmaste åren inte dela ut stipendier för att understödja utbildning till enskilda personer och ideella organisationer utanför medlemsförbunden.