I april flyttar Rådgivningstjänsten till Avtalat

Publicerat 2021-02-25

I drygt 10 år har privatanställda tjänstemän fått personliga råd om sin tjänstepension genom PTK Rådgivningstjänst. I april tar det nya bolaget Avtalat över rådgivningstjänsten. I samband med flytten kommer tjänsten att vara stängd 25 mars–15 april. All dokumentation från tidigare rådgivningar går att ladda ner fram till den 25 mars.

Sedan årsskiftet samlas information om kollektivavtalad pension och försäkring i det nya partsgemensamma bolaget Avtalat. Från den 1 april tar Avtalat även den personliga rådgivningen i rådgivningstjänst.se.

Rådgivningstjänsten stänger 25 mars till 15 april

I samband med flytten kommer Rådgivningstjänsten vara stängd mellan 25 mars och 15 april. Därefter hittar du den på den nya webbplatsen avtalat.se/radgivningstjanst.

Har du tidigare använt Rådgivningstjänsten och inte laddat ned din rådgivningsdokumentation? Då kan du själv logga in i Rådgivningstjänsten och göra det innan den 25 mars. Om du därefter önskar ta del av äldre rådgivningsdokumentation kan du kontakta Eva Blomgren på PTK.

Knegdeg och Arbeta Utomlands går in i Avtalat.se

Avtalat har också tagit över ansvaret för informationen på PTK:s tidigare webbplatser Knegdeg och Arbeta utomlands. Informationen från Knegdeg om värdet av kollektivavtal i olika livssituationer hittar du på sidan Tjänsteman. Information om utlandsarbete finns bland annat på sidan Utomlands.

Om du söker något av det som tidigare fanns på Knegdeg eller Arbeta utomlands är du välkommen att kontakta PTK:s kommunikationschef Emilia Emtell.