ITP-information för tjänstemän flyttar till avtalat.se

Publicerat 2024-02-12

Den 11 mars 2024 flyttar all information om ITP för landets över 2 miljoner tjänstemän med kollektivavtal till avtalat.se från collectum.se. Det skriver Collectum i ett pressmeddelande.

Förändringen innebär att tjänstemännen i stället loggar in på avtalat.se för att se sitt innehav, göra val och få information om övriga försäkringar kopplade till sin anställning. Collectum fortsätter att administrera tjänstepensionen ITP och för de 37 000 arbetsgivare som i dag rapporterar till Collectum är det inga förändringar.

På avtalat.se får tjänstemännen information och vägledning om kollektivavtalad pension och försäkring. Genom att logga in kan tjänstemännen också se över sin tjänstepension ITP och göra val. På avtalat.se finns det också en digital rådgivningstjänst för den som vill ha personligt anpassade råd.

– Från den 11 mars 2024 kommer det att stå Avtalat på alla brev, kuvert och blanketter inklusive årsbeskedet som tjänstemännen möts av. Avtalat blir tjänstemännens ingång och vi på Collectum administrerar och säkerställer att tjänstemännen får fortsatt låga avgifter och ansvarar för att ITP även fortsatt är en tjänstepension i toppklass, precis som idag, säger Gunnar Ölundh, vd för Collectum.

Tillsammans med Svenskt Näringsliv och LO har PTK har bildat Avtalat för att alla ska förstå och uppskatta pension och försäkring via jobbet, även innan det behövs. Genom att erbjuda samlad information och vägledning blir avtalat.se vägen in och vägen ut för allt som rör kollektivavtalad tjänstepension och försäkring i privat sektor.

Till pressmeddelandet