Linda Grape ny kanslichef på PTK 

Publicerat 2022-11-29

Linda Grape tillträder som ny kanslichef på PTK efter årsskiftet. Hon kommer närmast från ett arbete som stabschef på Justitiedepartementet, där hon har ansvarat för att leda och utveckla arbetet i staben hos inrikes- och justitieministern.

– Vi är väldigt glada över att få anställa Linda Grape som kanslichef till PTK. I Linda får vi en kanslichef med kunskap, erfarenhet och stort intresse för arbetsmarknadsfrågor. Hon kommer att vara en viktig del i det samlade ledarskapet för PTK och för att i samverkan med de 25 medlemsförbunden fortsätta PTK:s utveckling som en central aktör på svensk arbetsmarknad, säger PTK:s ordförande Martin Linder.

Linda Grape har lång erfarenhet från både arbetsmarknadens parter och Regeringskansliet. Hon kommer närmast från en tjänst som stabschef på Justitiedepartementet. Dessförinnan har hon haft olika roller inom Regeringskansliet, bland annat som statssekreterare med ansvar för frågor inom arbetsrätt, arbetsmiljö och arbetslöshetsförsäkring. Som politiskt sakkunnig vid Statsrådsberedningens samordningskansli har hon ansvarat för sakfrågor inom arbetsmarknad, socialförsäkringar och jämställdhet. I den rollen medverkade hon till att ta fram trygghets­överenskommelsen som trädde i kraft den 1 oktober i år.

Hon har tidigare arbetat som utredare och policyutvecklare inom arbetsmarknadsfrågor på LO. Nu ser hon fram emot att återvända till partsvärlden.

– PTK:s roll är både stark och viktig. Det har visat sig genom den trygghetsöverenskommelse som sjösattes under hösten och som kommer att få stor betydelse för många av Sveriges arbetstagare. Det ska bli väldigt roligt att i rollen som kanslichef för PTK bli en kugge i det viktiga arbetet för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för privatanställda tjänstemän, säger Linda Grape.

Linda Grape tillträder sin tjänst på PTK i början av januari.