Lyckan med tjänstepension!

Publicerat 2022-09-27

Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen är det många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. För tolfte året i rad uppmärksammar därför pensionsbranschen Tjänstepensionens dag den 27 september.

Tjänstepensionen är en av flera löneförmåner som kan finnas på en arbetsplats. Många löneförmåner är synliga i nuet, såsom gratis kaffe eller tjänstemobil, medan tjänstepensionen börjar betalas ut först när du slutar arbeta. När man når den tidpunkten kan det handla om väldigt mycket pengar. Så ta tillfället i akt på din arbetsplats och fira – tjänstepension är något vi ska vara lyckliga för!

Årets kampanj

I år samarbetar Tjänstepensionens dag med en dansant profil känd från teve. Nedan kan du titta på två sketcher om tjänstepensionen och hur det känns att få reda på att man har tjänstepension.

Debattartikel – Arbetsgivare borde skryta

Nio av tio anser att tjänstepension är en viktig löneförmån hos en arbetsgivare, och ändå är det få arbetsgivare som nämner det i sina anställningsintervjuer. Arbetsgivare som betalar ut tjänstepension bör stoltsera med det, skriver Dan Wallberg på PTK tillsammans med många andra ledande aktörer i pensionsbranschen i en debattartikel inför tjänstepensionens dag den 27 september.