Nu firar vi Tjänstepensionens dag!

Publicerat 2020-09-22

Tjänstepension är en viktig del av pensionen och för tionde året i rad uppmärksammar pensionsbranschen Tjänstepensionens dag den 27 september. I år har vi fått extra hjälp av bandet Sannex som sjunger om sin kärlek till tjänstepensionen.

Ungefär 9 av 10 har en tjänstepension via sin arbetsgivare idag. De flesta är kollektivavtalade men det finns också andra tjänstepensionslösningar. Trots att tjänstepensionen är en så viktig del för den totala pensionen så är det ganska många som inte vet om de har tjänstepension eller hur mycket som betalas in. Det är också få anställda som frågar om de får tjänstepension vid sin anställning och få arbetsgivare som faktiskt tar upp det som en bra löneförmån.

Därför har vi gått samman i pensionsbranschen och uppmärksammar Tjänstepensionen en dag om året. Vi vet hur viktig den är för allas pensioner och att den borde få mer uppmärksamhet.

Sannex hjälper oss att lyfta tjänstepensionen

Sannex upprepar förra årets succé med en akustisk version av låten ”Allt som jag önskat (tjänstepension)”. Låten är skriven av Thomas G:son och Henrik Sethsson och Warner music har producerat. Låten släpps fredag den 25 september – håll utkik!

– För mig som arbetsgivare är tjänstepensionen ett sätt att visa att jag bryr mig om dem som personer. Min ambition är att vi ska hänga ihop som band tills vi går i pension och att vi får en pension som gör våra liv som pensionärer lite lättare. Därför betalar jag mer än gärna till våra tjänstepensioner, säger Andreas Olsson, sångare i Sannex.

Se fjolårets video med låten ”Allt som jag har önskat (Tjänstepension)”.

Kika gärna in på tjanstepensionensdag.se så får du enkla tips om tjänstepensionen.

Hjälp oss uppmärksamma Tjänstepensionens dag

PTK vill göra det enkelt att uppmärksamma den stora dagen. Vi har tagit fram en verktygslåda full med bilder, texter, länkar och annat smått och gott som du kan dela. Hjälp oss att visa alla våra kollegor och medlemmar hur lyxigt de har det som har en så fin tjänstepension!

Om Tjänstepensionens dag

Tjänstepensionens dag infaller den 27 september varje år. I år firar vi dagen för tionden gången. Syftet är att uppmärksamma vikten av att ha en tjänstepension och att inspirera arbetsgivare att informera sina anställda om tjänstepension. Aktörer bakom Tjänstepensionens dag i år är: AFA Försäkring, Alecta, AMF, Collectum, Folksam, Folksam-LO Pension, Fora, KPA, Länsförsäkringar, minPension, OFR Offentliganställdas Förhandlingsråd, PTK, Skandia, SPV, Pensionsmyndigheten, PRI och Pensionsvalet.