Nu öppnar PTK för höstterminens utbildningar

Publicerat 2023-05-02

Nu öppnar anmälan till höstens kurser för förtroendevalda och anställda vid PTK:s 25 medlemsförbund. PTK erbjuder lärarledda utbildningar om pension och försäkring och bolagsstyrelsearbete. Det finns även ett stort digitalt utbud, bland annat om Trygghetsöverenskommelsen. PTK:s utbildningar får alltid höga betyg och platserna går åt snabbt. Alla utbildningar är gratis.

Pension och försäkring

För anställda eller förtroendevalda som vill ha koll på pension och försäkring erbjuder PTK en introduktionskurs under en heldag. Med introduktionskursen eller motsvarande kunskaper i bagaget kan du bredda kunskaperna med den tre dagar långa grundkursen.

”När jag började få frågor från medlemmarna om pensioner kände jag mig som ett ufo. För att kunna svara bra behövde jag ha bättre grunder. Annars hade jag fått sätta mig och googla mig fram till svaren.”
Monica, tidigare kursdeltagare på PTK:s grundkurs i pension och försäkring.

Bolagsstyrelsearbete

För den som arbetar i en bolagsstyrelse eller är nyfiken på vad det innebär erbjuder PTK flera digitala och lärarledda utbildningar. De digitala kurserna Ta plats som arbetstagarledamot och Nyfiken på ekonomi är öppna för alla. Den som är ny på uppdraget har stor nytta av Rollen som bolagsstyrelseledamot och som följs av Förståelse för ekonomi. För den mer erfarna erbjuder PTK den avancerade Diplomutbildningen.

”Vårt uppdrag är inte att göra folk till ämnesexperter, utan att få folk att våga.”
Ylva Peterson, ansvarig bolagsstyrelsefrågor på PTK.

Trygghetsöverenskommelsen

Trygghetsöverenskommelsen har kallats den största reformen av anställningstryggheten sedan 70-talet. PTK erbjuder de digitala kurserna Att förhandla turordning och Trygghetsöverenskommelsen att gå när det passar i egen takt. På ptk.se finns även en handbok om Trygghetsöverenskommelsen och inspelat material med våra förhandlare och experter.

”Lokal facklig samverkan har blivit än viktigare i och med Trygghetsöverenskommelsen. PTK:s digitala utbildningar ger både kunskap om överenskommelsens innehåll i stort och handfasta tips inför att förhandla turordning.”
Linda Grape, kanslichef på PTK

– De senaste åren har vi sett ett ökat intresse för PTK:s utbildningar. Utbildningarna har snabbt blivit fullbokade oavsett ämne eller om kursen är fysisk eller via Teams. För att möta behovet fyller vi på med kurstillfällen när det är möjligt, säger Eva Kågström, kommunikationsstrateg på PTK.

Utöver utbildningarna anordnar PTK seminarier i aktuella ämnen och utbildningar för förbundens jurister. Samtliga kurser är kostnadsfria. Läs mer om PTK:s utbildningar här.