Ny på PTK: Marie Bengtsson har koll på pension och försäkring

Publicerat 2023-08-16

Marie Bengtsson är ny projektledare på PTK, med uppdrag att utveckla PTK:s kompetensförsörjning inom pension och försäkring hos förbundsanställda och förtroendevalda. Arbetet sker i nära samverkan med PTK:s 25 förbund och med specialister från bland annat Avtalat.

– Vi är väldigt glada över att ha Marie på plats hos oss på PTK. Marie kommer in med stort engagemang och gedigen erfarenhet av att utveckla utbildningar och andra kunskapshöjande aktiviteter om pension och försäkring. Hon kommer arbeta för att ytterligare vässa PTK:s insatser för förbundsanställda och förtroendevalda för att vi på bästa sätt ska rusta dem med de kunskaper de behöver, säger Linda Grape, PTK:s kanslichef.

– Det var kombinationen av PTK som arbetsgivare och uppdraget att utveckla kunskapsförsörjningen inom pension och försäkring som fick mig att söka tjänsten. PTK fyller en oerhört viktig funktion genom att förhandla och teckna avtal som skapar trygghet för privatanställda tjänstemän både under och efter arbetslivet, säger Marie Bengtsson.

Marie Bengtsson har lång erfarenhet av området, bland annat som utbildare, verksamhetsutvecklare och tjänstepensionsspecialist på Alecta, Unionen och Sveriges Ingenjörer. Hon kommer närmast från Företagsekonomiska institutet, FEI, där hon arbetat med affärsutveckling.

– Jag ser fram emot att tillsammans med våra medlemsförbund och partsbolag hitta och utforma nya format för att nå ut till fler och öka kunskapen om våra pensions- och försäkringssystem, säger Marie Bengtsson.

PTK:s utbildningar om pension och försäkring

PTK har lång erfarenhet av att informera och utbilda om pension och försäkring. Vi arbetar ständigt med att vässa vårt arbete och vi är glada över att våra kursdeltagare ger oss höga betyg år efter år. Vi utbildar förtroendevalda och förbundsanställda som genom sina uppdrag kommer i kontakt med frågor som rör pension och försäkring. Genom våra insatser sprids kunskap och inspiration som stärker förtroendevalda och förbundsanställda att genomföra sina uppdrag.