PTK söker en digital kommunikatör och pedagog

Publicerat 2020-12-17

PTK söker en digital kommunikatör och pedagog som ska hjälpa oss ta nästa steg i kommunikationen och digitaliseringen av våra utbildningar, främst inom pension och försäkring. Sista ansökningsdag 18 januari.

Med din hjälp vill vi nu ta nästa steg i kommunikationen och digitaliseringen av våra utbildningar, främst inom pension och försäkring. Vi arbetar med väl beprövade pedagogiska upplägg för våra utbildningar, och nu vill vi utveckla de digitala formerna, våra verktyg och vår kommunikation ytterligare. Vi ser gärna att du är en kommunikatör med ett tydligt pedagogiskt tänk, både när du jobbar digitalt och när du står inför en grupp.

Vi arbetar på uppdrag av 25 fackförbund som är våra medlemmar. Målgruppen för våra utbildningar är förtroendevalda och anställda vid något av medlemsförbunden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av facklig verksamhet. Om du dessutom har grundläggande kunskaper i frågor som rör pension och försäkring är det en fördel. Du kommer att samarbeta med våra utbildare och våra kommunikatörer, både på PTK:s kansli, med det nystartade bolaget Avtalat och med våra medlemsförbund.

Du kommer bland annat att

  • Bidra med din kompetens när vi tar fram nya utbildningar, såväl digitala som fysiska.
  • Marknadsföra PTK:s utbildningar på webb och i digitala plattformar
  • Kommunicera med deltagare innan, under och efter utbildningen. I övrigt bidra med din kompetens i PTK:s utbildningar och PTK:s kommunikationsarbete.

Din bakgrund

  • Du är väl förtrogen med facklig verksamhet, gärna från något av PTK:s 25 fackförbund.
  • Du har ett samhällsintresse och engagemang. Om du inte redan har grundläggande kunskaper om pension och försäkring är du nyfiken på att lära dig om våra frågor
  • Goda kunskaper i webbpublicering och analys.
  • Du är van vid att prata inför större grupper och hålla i presentationer
  • Högskoleexamen eller motsvarande inom kommunikation, marknadsföring eller pedagogik med spetskunskap inom digital kommunikation

Som person är du självgående, utåtriktad och har lätt för att bygga relationer. Du har förmågan att genom ditt arbete skapa engagemang och delaktighet. Tillsammans skapar vi en lärande arbetsmiljö, där det finns möjlighet att både finslipa kunskapen och bygga upp helt nya kompetenser.

PTK är en facklig arbetsmarknadspart som förhandlar kollektivavtal och utbildar på uppdrag av 25 fackförbund. Ett av våra uppdrag är att utbilda förtroendevalda och förbundsanställda I frågor som rör pension och försäkring.

PTK:s kansli sitter i nyrenoverade lokaler vid Fridhemsplan. Vi är 17 personer på kansliet och vi arbetar i nära samarbete med våra 25 medlemsförbund. Du kan läsa mer om oss här på vår webbplats.

Ansökan

Låter det intressant? Välkommen med din ansökan! Ansök på denna länk via Novares system.

Sista ansökningsdag är 18 januari.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ebba Levin 0735 233 017 eller Ambjörn Ingvaldson. Urval och intervjuer sker löpande. Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via mail med anledning av GDPR.

Fackliga företrädare på PTK:s kansli

Eva Kågström, Akademikerföreningen, 08-440 85 27

Daniel Gullstrand, Unionen, 08-440 85 16.